• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AK Parti`den HÜDA PAR`a bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası yapılan bayramlaşmalar çerçevesinde, AK Parti temsilcileri HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret ederek bayramlaştı.

AK Parti heyetinde Ankara Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, AK Parti Kadın Kolları Mahalli İdare Başkanı Pınar Doğan Aksoy ve AK Parti Gençlik Kolları Mahalli İdare Başkanı Selman Özboyacı yer aldı.

Heyeti, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Ankara İl Başkanı Reşat Uşar ile il yönetim kurulu üyesi Süleyman Bilge karşıladı.

Saat 10.00 sıralarında gerçekleşen ziyarette, Türkiye'nin içinden geçtiği süreç konuşuldu. AK Parti Ankara Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini ve HÜDA PAR'ın bayramını tebrik ettiklerini söyleyerek sözlerine başladı ve bayramın ümmetin dirilişine vesile olmasını diledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük de AK Parti üye ve gönüllülerinin bayramlarını tebrik ederek, bu bayramın Türkiye'ye ve İslam ümmetine hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra gündemin önemli konularında Arakan'daki müslümanların dramına değinen Elibüyük, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin Arakan için girişimlerini olumlu bulup desteklediklerini ifade etti.

Bu adımların artarak devam etmesi gerektiğini dile getiren Elibüyük, "Özellikle Arakan'la alakalı da oradaki Müslümanların kendi topraklarında kaldırılıp bir başka bölgeye götürülmek yerine kendi vatanlarında kalarak orada kendi güvenliklerinin sağlanması için ne yapılması gerekiyorsa yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda Türkiye'nin, hükümet nezdinde başlatılan yardım destekleri ve kampanyaları, insani kuruluşların yapmış olduğu çalışmalar da önemli. Duamız ve temennimiz Arakan'daki kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıların son bulması." dedi.

FETÖ tarafından Türkiye genelinde oluşturulan mağduriyetlerin de halen devam ettiğini ifade eden Elibüyük, "Evet, 15 Temmuz darbe tehlikesi bir darbe girişimiydi, bir işgal girişimiydi. Bu atlatıldı, ancak akabinde bu FETÖ eliyle oluşturulan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için daha fazla üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zira bu yapı sadece ülkenin bir kesimine zarar vermedi. Aslında kendine göre muhalif olan, kendine göre sesinin kısılmasını düşündüğü bütün yapıları ciddi anlamda kumpaslar kurarak mağdur ettiğini düşünüyoruz. Bu anlamda başta cezaevlerinde olan Müslümanların bir an önce yeniden yargılanma yollarının açılıp, bu mağduriyetlerinin giderilmesi için bir başlangıç, bir girişim olabilir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girşimiyle OHAL sürecine girdiğini hatırlatan Elibüyük, "Şu anda Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu tehlikenin en azından bu cihetle geçtiğini düşünüyoruz. Çünkü OHAL'le birlikte hakikaten son zamanlarda kamuoyuna da yansıyan, medyada da işlenen birtakım mağduriyetler ile suiistimallerin olduğunu ve artarak devam ettiğini görüyoruz. Özellikle bölgede bize ulaşan bilgiler ve yaşananlar var. Ülkenin normalleşmesi için de OHAL'in bir an önce sonlandırılıp, bu tür suiistimaller ortaya çıktığı zaman hükümetin bunun üzerine giderek sorumlular hakkında kamuoyunu tatmin edecek adımlar atması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

OHAL, FETÖ ve PKK'ye ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulunan Gündoğdu ise HÜDA PAR'a, 'Yeni Türkiye'nin oluşması için 16 Nisan'daki duruşundan dolayı teşekkür etti. (Zeki Aras - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir