• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Umut Kervanı Bitlis`te muhtaçlara kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Vakfı, Bitlis'te Bayramın birinci günü kesilen kurbanların ardından vakfın üye ve gönüllüleri tarafından ev ev dolaşarak muhtaçlara kurban eti dağıttı.

Kurban eti dağıtımına ilişkin açıklamada bulunan Umut Kervanı Yardım Vakfı Bitlis Temsilcisi Şahabettin Subaşı, Umut Kervanı Vakfı olarak 130 aileye, İHO-EBRAR olarak da 70 aileye kurban etini ulaştırdıklarını belirtti.

Subaşı, "Bitlis Umut Kervanı bu bayramda, Yasinlerin ulaştıramadığı kurban etlerini inşallah yeni Yasinlerle, tespit edilen yaklaşık 130 aileye ulaştıracağız. Bizlere 400 ihtiyaç sahibi aile başvuruda bulunmuştur. Bu bayramda Umut Kervanı olarak 130 aileye ulaştıracağız. Zengin iş adamlarına çağrımız şudur ki, onların kurbanlarına vekil olalım. İffetinden dolayı sıkıntılarını kimseye söylemeyen ihtiyaç sahibi ailelere, yetimlere ve kimsesizlere ulaştıralım. Her dağıtımdan sonra, yardım alamayanlar bizlere yardım talebinde bulunuyorlar. Özellikle Bitlis'in dışında yaşayan Bitlislilere sesleniyorum. Umut Kervanını araştırsınlar, kurban etlerini ve yardım paketlerini, fıtır ve zekatlarını yoksullara ulaştırmak için bizlere ulaştırsınlar. İnşallah bizler de onların bu yardımlarını Bitlis'te bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız." dedi.

Az da olsa 200 aileye kurban etini ulaştırmanın sevinci içerisinde olduklarını dile getiren Subaşı, İHO-EBRAR adına kestikleri 7 baş hayvanın etlerini yaklaşık 70 aileye ulaştırdıklarını da ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir