• DOLAR 32.56
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2429.679
  • ...
Muş esnafı umduğunu bulamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı öncesi piyasada yoğunluk bekleyen Muş esnafı, kurulan bayram pazarındaki yoğunluğa rağmen umduğunu bulamadı.

Pazarda yoğunluk yaşanırken esnaf, gelen müşterilerin tezgâhlara bakıp alışveriş yapmadan gittiklerini ifade ettiler.

İnsanların alışveriş yapmamalarını piyasada paranın dönmemesine bağlayan esnaflar, günler öncesinden hazırlık yapmalarına rağmen piyasanın durgun olduğunu ve böyle devam etmesi halinde mallarının ellerinde kalacağını söylediler.

Esnaflardan Adem Güngör, bayram öncesi işlerinde yoğunluk olacağını umarak hazıklık yaptıklarını ancak umduğunu bulamadığını belirterek, "Biz bayram öncesi hareketlilik olur, canlılık olur, işlerimiz yoğunlaşır diye bekliyorduk. Ama bayram geldi hala bir şey yok. Bayram öncesi hazırlıklarımızı yaptık. Eksikliklerimizi tamamladık. Hem bayrama hem de okula yönelik hazırlık yaptık. İnsanlar gelir bir ticaret olur diye düşünüyorduk. Ama şu anda kuru bir kalabalık var. Piyasada para yok. İş olmuyor. Para dönmüyor. Şu anda genel olarak sıkıntı yaşıyoruz. Köy garajlarının taşınacağı söylentisi de var. Biz zaten köylü üzerinde çalışıyoruz. Eğer köylü garajı da buradan taşınırsa esnaf tamamen biter." ifadelerini kullandı.

Eski bayram havalarının kalmadığını söyleyen Erhan Fidan ise, "Bu bayram fazla umudumuz yok. Eski Bayram havaları kalmamış, çat pat idare ediyoruz. Bundan sonra daha umduğumuzu bulacağımıza inanmıyorum. Geçen seneye oranla fiyatlar da pek bir değişiklik yok ama insan yoğunluğu yok." dedi.

Ailesiyle beraber pazarda mallarını satmaya çalışan Rıdvan Çıtanak, geçen bayramlara oranda piyasanın durgun olduğunu söyleyerek, "Yaz tatili olduğu için giyim sektöründe çalışıyorum. Ağabeyim, kardeşim ve ben yıllardır bu işi yapıyoruz. Bayram hazırlığı yaptık. Yaklaşık 10 15 yıldır Muş çarşısında pazarcılık yapıyoruz. Bayramın bu sene benim gördüğüm eski bayramlarla alakası yok. Hiçbir şekilde bayram havası yok. Geçen Ramazan Bayramı az da olsa daha iyiydi. Olduğu gibi oturmuşuz müşterilerin gelmesini bekliyoruz. O da nasip, kısmet." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir