• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
 "Bayram Müslümanların vahdetine vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı dolayısıyla İLKHA'ya konuşan Batman'daki siyasi parti, STK ve eğitimciler ile alimler,  bayramın tüm İslam alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini, İslam aleminin vahdetine ve yekvücut olmasına vesile olmasını temenni ettiklerini söylediler.

Bayramın barış ve huzur getirmesini dileyen HÜDA PAR GİK üyesi İsa Aydın, "Ümmetin Kurban Bayramını tebrik ederim. Allah (c.c) bu günü tüm halklar için huzur vesilesi kılsın ve mazlum halkların kurtuluşuna vesile kılsın." dedi.

Bayramın İslam'ın bize hediye ettiği en önemli günlerinden bir tanesi olduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, bayramda yapacağımız ibadetler, sosyal ve içtimai faaliyetlerle hem Rabbimize yakınlaşmaya ve dostlarımız arasındaki bağları sıklaştırmaya çalışılması gerektiğini ifade etti.

Allah'tan kurban kestireceklerin ve hac farizasını yerine getirenlerin ibadetlerini kabul etmesini dileyen Şahin, "Bayramlar güzelliğin, huzurun, mutluluğun zirveye çıktığı günlerdir. Bu bayramda biz Müslümanlar sevinç, mutluluk, huzur yaşıyoruz. İslam ümmeti coğrafyasında vuku bulan savaşlar ve emperyalistler tarafından Müslümanlar üzerine yağdırılan bombalar maalesef yüreğimizi parçalamaktadır. Maalesef İslam coğrafyasındaki ülkelerde kardeşlerimiz açlıktan, hastalıktan hayatını kaybetmektedir. Bu durum huzur ve mutluluk günlerimizde yüreğimizi burkuyor. Başta Batmanlı kardeşlerimin olmak üzere bütün Müslümanların kurban bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın ümmetin içerisinde bulunduğu parçalanmışlıktan, bölünmüşlükten kurtulmasına vesile olmasını, İslam alemi içerisinde birliğin, vahdetin oluşmasını Rabbimden niyaz ediyorum." diye belirtti.

"İslami davadan dolayı cezaevinde bulunanların bayramını tebrik ediyorum"

Tüm Müslümanların Kurban Bayramını tebrik eden bölge alimlerinden Molla Muhammed Beşir Varol, "İslami davadan dolayı cezaevinde bulunan kardeşlerimin ve ailelerinin, bu uğurda şehit olan kardeşlerimin ailelerinin bu mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Allah'ın dini için mücadele eden dünyanın her tarafındaki kardeşlerimin ve ailelerinin de bayramını tebrik ediyorum. Allah-u Teâlâ bu bayramın hatırına tüm Müslümanların birliğini sağlasın ve onlara yardımını göndersin. Allah'tan Müslümanları sıkıntıdan kurtarmasını diliyorum. Bütün İslam coğrafyasında Müslüman kanı akıtılmaktadır. Allah'ın bir an önce bu akan kanı durdurmasını ve bu kanın Müslümanların düşmanları üzerinde büyük zafer getirmesini diliyorum. Müslümanların bu bayramı en güzel şekilde kutlamasını istiyorum. Çünkü bu bayram bize Allah tarafından verilmiştir ve çok kıymetlidir. Müslümanlar cahiliye bayramları da terk etmelidir." ifadelerini kullandı.

"Bayram Müslümanların vahdetine, zulümlerden kurtulmalarına vesile olsun"

Bu bayramın Müslümanların vahdetine vesile olmasını temenni eden Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyon Başkanı Molla Abdurrahman İçlek, "Bütün Müslümanların kurban bayramını tebrik ediyorum. Rabbim bu bayramı Müslümanların vahdetine, tüm zulümlerden kurtulmalarına vesile kılmasını temenni ediyorum. Bayramın Arakan'daki, Filistin'deki, Keşmir'deki ve tüm dünya Müslümanlarının kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyorum." açıklamasında bulundu.

"Peygamber Sevdalısı halkımızın bayramını tebrik ederiz"

Bayramın tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini dileyen Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın ise şunları söyledi: "Bir Kurban Bayramı'nı daha ihya ederken yeryüzü coğrafyasında başta İslam toprakları olmak üzere, sömürülen, zaafa uğratılan mazlum ve mahrum halkların yakarış ve çığlıkları kulaklarımızı tırmalamaya devam etmektedir. Mübarek Kurban Bayramı'nın tüm İslam alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini, İslam aleminin vahdetine ve yekvücut olmasına vesile olmasını şanı yüce Mevla'mızdan niyaz eder ve değerli Peygamber Sevdalısı halkımızın ve sizlerin bayramını tebrik ederiz."

Batman Umut Kervanı Genel Başkanı Mehmet Ali Işık, "İslam ümmetinin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder, mübarek Kurban Bayramı'nın İslam coğrafyalarında akan kanın durmasına, birlik, beraberlik ve vahdetin oluşmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Bayramın İslam coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olmasını temenni eden Batman Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş, "Bu Kurban Bayramı'nın halkımıza ve İslam ümmetine hayırlara vesile olmasını diliyor, İslam coğrafyasında akan kanın durmasına ve İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını yüce hak Allah'tan temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

"Bayramımızın bütün Müslümanlara huzur ve barış getirmesini temenni ediyoruz"

Kurban bayramı mesajını ileten İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanı Davut Okçu, "Kurban bayramına çok zor şartlar altında giriyoruz. Bir taraftan dünyanın süper güçleri hemen Güney'imizdeki Suriye'yi darmadağın ediyor. Öbür taraftan Arakan'da devlet güçleri sırf Müslüman oldukları için bir soykırım yapıyor. Afrika'da açlık var, Kuzey Afrika'da yine bir takım eski Kaddafi artıkları insanları kırıp geçiyor. Bir taraftan Mısır'da Müslümanlar baskı altında. Önümüzdeki Kurban Bayramımızın Batman'ımıza, ülkemize ve bütün dünya Müslümanlarına huzur ve barış getirmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

"Bu bayram birliğe, beraberliği ve kardeşliğine vesile olsun"

Tarihçi Mehmet Çelik, mesajında şunları kaydetti: "Kurban bayramının başta Kabe'de hac vazifesi için bulunan Müslüman yapacağı duaların, bütün İslam âlemi için kabul edilmesi, kesilecek olan kurbanların hepimizi Allah'a yaklaştırması ve makbul olmasını diliyorum. Bu bayramın İslam ümmetinin birliği, beraberliği, kardeşliğine vesile olmasını, akan Müslüman kanının durmasını, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde daha güzel bayramlara kavuşmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir