• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Umut Kervanı Gaziantep`te 250 aileye bayram yardımı ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı, bu seneki kurban çalışmalarına gıda ve giyim yardımlarıyla başladıklarını, bayram öncesi 250 aileye yardımda bulunduklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Gaziantep Temsilcisi Mustafa Özaslan, Kurban Bayramı günü vakıflarına gelen et bağışlarını aynı gün içerisinde ihtiyaç sahibi muhtaç ailelere ulaştıracaklarını belirtti.

Kurban çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Özaslan, başlattıkları kurban bağışı kampanyasıyla fakirlerin yüzünün gülmesi için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını, kurban bağışı için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Bu seneki kurban bedelinin ise 800 TL olarak belirlendiğini belirten Özaslan, "Malumunuzdur Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban Bayramı öncesi Umut Kervanı olarak yaklaşık 250 aileye gıda yardımı için çaba harcıyoruz ve ev ev dolaşarak yardım dağıtıyoruz. Kurban Bayramı günü de aynı şekilde kesilen kurbanları ve vakfımıza gelen bağışları aynı gün içerisinde ihtiyaç sahibi muhtaç ailelere ulaştırmak üzere çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Özaslan, Gaziantep'te vakıflarına kayıtlı 5 bin fakir ve muhtaç aile olduğunu belirterek, hayırseverlerin yaptıkları bağış kapsamında et yardımında bulunacaklarını ifade etti.

Bayram öncesi 250 muhtaç aileye gıda ve giyim yardımında bulunduklarını belirten Özaslan, sözlerine şöyle devam etti: "Bayram öncesi yapmış olduğumuz yardımlar genel olarak gıda, giyim, ayakkabı ve diğer temel ihtiyaçlardan oluşuyor. Biz sabit olarak sadece bir yardımın üzerinde durmuyoruz. İhtiyaç sahibinin kendi durumuna ve bizimde imkanlarımıza göre ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz."

Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmek için yardımlarına devam edeceklerini belirten Özaslan, "Muhtaç aileler özellikle Suriyeli kardeşlerimiz bu memleketin içerisinde çok sıkıntı çektiklerine hepimiz şahit oluyoruz. Bizler gerek Suriyeli muhtaç aileler ve gerekse kendi ülkemizdeki kardeşlerimiz olsun onların ihtiyaçlarını giderme adına yardım çalışmalarını yapıyoruz." diye konuştu.

Özaslan, "Bizler bu ailelerin kapılarına gittiğimiz zaman, kapılarını çaldığımız zaman bizi gördüklerinde biliyorlar biz bir hayır kurumundan geliyoruz. Onların yardımcı ihtiyaçlarını giderdiğimiz zaman onların bize tebessüm ettiğini ve sevinçlerini görüyoruz. Çünkü belki günlerce ve aylarca kapıları çalınmamış, ihtiyaçları olduğu halde kimse onlarını durumlarını soran olmamıştır. Ama biz Umut Kervanı olarak bu ailelerin kapılarını çaldığımızda o tebessümü, sevinci, muhabbeti ve sevgiyi görüyoruz. Senenin 12 ayı bu yardımlarımız devam ediyor. Her ay düzenli bir şekilde bu ihtiyaç sahiplerine yardım etmek üzere çalışmalarımız devam ediyor. Bu mağdur ailelerin mağduriyetini giderilmesi için biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir