• DOLAR 32.553
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2426.89
  • ...
Husumetli aileler barıştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova'da yaklaşık iki ay önce Tiryaki ve Karabulak aileleri arasında yaşanan silahlı kavga nedeniyle yaşanan husumet barışla sonuçlandı.

İki aile arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralanmıştı, aileler arasında çıkan kavga büyümeden Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl'ün çabaları sonucu aileler barıştırıldı.

Kaymakam Levent Yetgin ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl tarafından yaklaşık iki aydır yapılan arabuluculuk sonucunda barıştırılan aileler bugün barış yemeğinde bir araya geldiler. Kavgaya karışan iki aile mensuplarının bir araya geldiği yemekte ilçede bulunan kanaat önderleri de eşlik etti.

Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin yemekte yaptığı konuşmada "Kardeşin kardeş ile kavgası hiçbir dinde kabul edilecek bir şey değildir. Kan, kanla yıkanmaz, temizlenmez. Ne kadar kavga edilirse edilsin, sonu barış ile sulh ile biter. Bölgemizde bir daha silahların çekildiği böyle olayların yaşanmamasını diliyoruz. Basit sebepler aşiretler arasındaki kavgalar, husumetler maalesef kan davasına dönüşüyor. Bölgemizde silahların ortadan kalkmasını, silahlı kavgaların son bulmasını istiyoruz. İnşallah bir daha böyle sulh yemeğinde bir araya gelmemeyi ümid ediyoruz." diye konuştu.

Barış yemeğinin ardından Kur'an-ı Kerim eşliğinde yapılan barış yemininden sonra taraflar bir birine sarılarak barış mesajları verdi.

Aile bireyleri, yapılan dua sonrası aralarında yaşanan husumeti sonlandırdı.(İLKHA)  

















Bu haberler de ilginizi çekebilir