• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Zorluklar ibadetimize engel olmamalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELİF GÜLTEKİN / Doğruhaber

Ey sabırsız nefsim!

Acaba, geçmiş günlerdeki ibadet külfetini ve namazın meşakkatini ve musibet zahmetini bugün düşünüp mustarip olmak, hem gelecek günlerdeki ibadet vazifesini ve namaz hizmetini ve musibet elemini bugün tasavvur edip sabırsızlık göstermemek hiç kâr-ı akıl mıdır?

Şu sabırsızlıkta misalin şöyle bir sersem kumandana benzer ki:

Düşmanın sağ cenah kuvveti onun sağında –ki kuvvetine iltihak etmiş ve ona taze bir kuvvet olduğu halde, o tutar, mühim bir kuvvetini sağ cenaha gönderir, merkezi zayıflatır.  Hem sol cenahta düşmanın askeri yok iken ve daha gelmeden büyük bir kuvvet gönderir. ‘`Ateş et!`` emrini verir. Merkezi bütün bütün kuvvetten düşürtür. Düşman işi anlar, merkeze hücum eder, tar ü mar eder.

Evet, buna benzersin. Çünkü geçmiş günlerin zahmeti, bugün rahmete kalbolmuş. Elemi gitmiş, lezzeti kalmış; külfeti, keramete iltihak ve meşakkati, sevaba inkılap etmiş. Öyle ise, ondan usanç almak değil, belki yeni bir şevk, taze bir zevk ve devama ciddi bir gayret almak lazım gelir. Gelecek günler ise, madem gelmemişler, şimdiden düşünüp usanmak ve fütur (bıkkınlık) getirmek, aynen o günlerde açlığı ve susuzluğu ile bugün düşünüp usanmak ve fütur getirmek, bağırıp çağırmak gibi bir divaneliktir. Madem hakikat böyledir akıl isen, ibadet cihetinde yalnız bugün düşün! Ve ‘`Onun bir saatini ücreti pek büyük, külfeti pek az, hoş ve güzel ve ulvi (yüce) bir hizmete sarf ediyorum`` de. O vakit senin acı bir füturun, tatlı bir gayrete inkılap eder.

Elhasıl sen namazını sıkılmadan üşenmeden rabbine kavuşacakmış  gibi kıl seni tüm kirlerden temizleyip yaradana kavuşmayı bekle vesselam. (Yirmi   Birinci  Söz  Üçüncü İkaz)

Bu haberler de ilginizi çekebilir