• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Suriyeli yetim çocuklara nakdi yardım yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi 334 Suriyeli yetim çocuklara nakdi yardımında bulunup bu bayram arefesinde yüzlerinin gülmesini sağladı.

Milli Eğitim Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Seval, Eğitimci- Yazar Emin Güneş, İHH Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Behçet Atila, STK temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Muhammed İmam'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Daha sonra programda açılış konuşmasını yapan İHH Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Behçet Atila, "Somali'de Afganistan'da Pakistan'da Doğu Türkistan'da İslam coğrafyasının en uzak noktalarına kadar gidip bu yardımları yapıyorken, yanı başımızda, komşumuzda kardeşimiz, Suriyeli kardeşlerimizin başına gelen bu felakete duyarsız kalmamız imkânsızdı. Gerek Suriye'nin içinde yaptığımız fırınlar, hastaneler, aşevleri, yetimhaneler, su ve gıda gibi her türlü insani yardım faaliyetleri yaptık. Eğer ki bu muhacir kardeşlerimiz oradan kalkıp ta peygamberler şehri Urfa'ya gelmişken daha büyük bir biçimde yapılması gerektiğine inanıp onları yetim sponsorluğuna aldık." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İslam ümmetinin en çetin imtihanlardan geçtiğini söyledi.

Erin, "Dünya, insanlık tarihin en çetin döneminde yaşanmayan, tecrübe edinmeyen, çok önemli ve kritik bir aşamadan geçiyoruz. İslam ümmeti imtihanların en çetin bir tanesini yaşıyor ve tecrübe ediniyorlar. Dünyaya hâkim olan güçlerin, insanlıktan, adaletten, merhametten, insanlık değerlerinden nasibini almayan bir yönetim tarzı ve anlayışıyla, savaşlara, yıkımlar, kan, gözyaşına ve yokluğa mahkûm edilmeyi dayatmış durumdalar. Ümmetin yetimleri ne hazindir ki ve ne acıdır ki elimizi uzatamıyoruz, hepsini kucaklayamıyorum. Hepsinin derdine deva olamıyoruz. Bu kadar dağınıklık içerisinde, bu kadar yaygın bir nüfusa sahip olan Müslümanların içerisinde bulunduğu durum ve hal her türlü bizleri üzüntüye boğuyor. Önceki gün Afganistan'da daha sonra Libya'da, Suriye'de ve hepimizin canlı olarak izlediği Myanmar'daki yetimlerimiz, ümmetimizin yetim kardeşleri büyük bir zulüm, büyük bir vahşet altında seslerini insanlığa ve kalmışsa vicdanlığa duyurmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Daha sonra program çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahinin ardından plaket takdimi yapıldı.

Akabinde yetim çocuklara nakdi yardım zarflarının verilmesinden sonra program çektirilen fotoğrafla sona erdi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir