• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
"Ovit Tüneli yıl sonunda trafiğe açılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Pazaryolu ve İspir ilçesine geldi.

İlçelerde ilk olarak muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Azizoğlu, çay bahçesinde vatandaşların taleplerini dinledi.

Azizoğlu, daha sonra beraberindeki İl Emniyet Müdür Vekili Cahit Şahin ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun'la birlikte İspir ile İkizdere arasında yapımı devam eden Ovit Tüneli'ne geçti.

Kendi kullandığı makam aracıyla tüneli bir baştan diğer başa geçen Azizoğlu, inşaat çalışmaları hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Tünel çıkışında işçilerle bir araya gelen Azizoğlu, çalışanlara baklava ikram ederek, verilen emekten dolayı kendilerini tebrik etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Azizoğlu, Ovit Tüneli'nin yıl sonunda trafiğe açılacağını bildirdi.

Azizoğlu, "Bugün Erzurum İspir Ovit girişinden 14 kilometre yol kat ederek Rize İkizdere ilçesinden çıkış yaptık. Tahminen 4 yılda tamamlanan bu tünelimizi şu anda araçla geçme imkânımız oldu. Tüneli araç ile geçerken yetkili arkadaşlarla gezip gördük. Tünel artık son aşamaya geldi ve bu yılın sonunda trafiğe açılacak. Bu tünelin açılması bize şunu sağlayacak: Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya, Doğu Anadolu'dan da Orta Asya'ya bağlayan en kestirme ve en hızlı yol olma özelliğini taşıyacak. Bu bölgenin ekonomik olarak, sanayi olarak, turizm olarak hızla gelişip kalkınmasını sağlayacak. 4 yıldan bu zamana kadar mühendisinden işçisine bütün arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir