• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde ayakkabı satarak geçimlerini sağlayan bir çok esnaf, Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasına rağmen işlerin durgunluğundan dert yanıyor. Ayakkabıcı esnafı, geçen bayramlara nazaran satışta düşüş yaşadıklarını söylediler.

Yeni Mahalle'deki Mehmet Sedat Aban Caddesi'nde 9 yıllık esnaf olduğunu ve hiç böyle durgun bir bayram yaşamadıklarını söyleyen Sedat Taştan, bunun birkaç nedeninin olduğunu söyledi.

Taştan, "Bayram öncesi resmi tatil de bizi etkiledi. Ayrıca Hilvan küçük bir yer ve çoğu işçi kesimidir. Pamukta, biberde, fındıkta olanlar var. yani çoğu dışardadır. Bir de bu mevsimde okul sezonu da başladığı için kimisi 'nede olsa okul açıldığında alacağım' diye düşünüp şimdi almıyor. Maddi durumlarının da fazla iyi olmadığını düşünüyorum. Yoksa hem bayram için alır hem de okul için de ayakkabı alırlardı." diyerek umutlarını son iki güne bağladıklarını ifade etti.

Bir başka ayakkabıcı esnafı olan İzzet Özmen ise şöyle konuştu: "Takriben 6 yıllık esnaflığım var. Bayram arefesi olması nedeniyle açıkçası satışlar beklediğimizin altındadır, piyasalar durgun. Mevsimlik işçiler dışarıdan geldiği zaman işler biraz açılıyor. Malum bir durgunluk var bu da Türkiye geneli bir şey. Bundan 2 yıl önce işler daha iyiydi işler gittikçe kötüye gidiyor. Ramazan ayı bereketli bir aydır Kurban Bayramı'nda fazla bir beklenti içine giremiyoruz. Yine de Allah'a şükürler olsun işler oluyor idare ediyor."

Karacurun Mahallesi Faruk Bayrak Caddesi'nde 7 yıllık ayakkabıcı esnafı olan Hasan Yüksekyayla, eskiden bayrama yakın günlerde işyerini sabah erken açıp gece geç saatlere kadar açık tuttuklarını ancak bu bayram yaşanan durgunluk nedeniyle iş yerine erken kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)