• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Umut Kervanı Batman`da 630 kurbanlık kesmeyi hedefliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı Vakfı, bu yılki Kurban Bayramı'nda da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor. Başlattıkları kurban bağışı kampanyasıyla fakirlerin yüzünün gülmesi için yoğun bir çaba içerisine giren Vakıf, kurban vermek ve kestirmek isteyen hayırseverlere çağrıda bulundu.

Kurban alımı, kesimi ve dağıtımı noktasında kurban kestirmek isteyenlere vekalet doğrultusunda ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını ifade eden Umut Kervanı Vakfı Batman Temsilcisi M. Ali Işık, küçükbaş hayvan kurban etmek isteyenlerin 700 TL'den başlayan fiyatlarla kurbanlık teminine aracı olduklarını kaydetti.

İhtiyaç sahibi halka kurban eti ulaştırmak için tüm üyelerinin seferber halinde olduğunu söyleyen Işık, "Kurban Bayramı'ndan bir ay önce toplantılar düzenledik. Toplantılar sonucunda 'Batman halkına nasıl yardımcı olabiliriz, hayırseverlerin kestirmek istedikleri kurbanları en güzel şekilde nerelerde kestirebiliriz.' şeklinde çözüm yollarına gittik. Kurbanlıklarla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlarımızdan bir komisyon oluşturduk. Bu yılki kurbanlıklarımızı Batman'daki mezbahanede kestireceğiz. Bayramın birinci günü tecrübeli kasaplarımızla bize vekâletlerini veren, kurbanlarını bağışlayan Batman halkının kurbanlarını keseceğiz." dedi.

Kendilerine hayırseverler tarafından şu ana kadar yaklaşık 200 küçükbaş kurbanlık bağışında bulunulduğunu belirten Işık, "Hayırseverler bizi kendilerine vekil kıldılar. Geçen yıl yaklaşık 500 küçükbaş, yaklaşık 20 tane de büyükbaş kurbanlık kesimi olmuştu. Bu yıl da hedefimiz en azından geçen yılın altında kalmayarak en az 600 küçükbaş, 30 tane de büyükbaş kurbanlık kesmek. Bu vesileyle inşallah gözleri kapılarda olan yetim, fakir ve muhtaç ailelere kurban eti ulaştırmak için seferber olacağız." diye konuştu.

"Toplum içerisindeki kötülüklerin birçoğu yokluktan kaynaklanıyor"

Umut Kervanı Vakfının muhtaç ve hayırseverler arasında bir köprü vazifesi gördüğünü vurgulayan Işık, konuşmasına şöyle devam etti: "Çalışmalarımız sadece Kurban ve Ramazan Bayramı'yla sınırlı değildir. Evi yanan, yetim, mağdur aile olabilir; biz gelişen durumlara göre fakir, mağdur ve muhtaçları gözeterek, onlara ulaşmayı hedefliyoruz. Hayırseverlerin desteğiyle de onlara ulaşıyoruz. Toplum içerisindeki kötülüklerin birçoğu yokluktan kaynaklanıyor. Yardıma muhtaç bir aile çaresizlikten dolayı kötü yollara düşebiliyor. Biz toplum olarak eğer ki fakir, mağdur ve muhtaç aileleri sahiplenmezsek ve onları gözetmezsek, Allah-u Teâlâ huzurunda bundan mesul oluruz."

"Gelin yetim ve fakirleri sevindirelim"

Son olarak Kurban Bayramı'nda kurban vermek ve kestirmek isteyen hayırseverlere çağrıda bulunan Işık, "Gelin nasıl ki Ramazan ayında fakir, mağdur ve muhtaç aileleri unutmadıysak, bu Kurban Bayramı'nda da vereceğimiz kurbanlıklarla fakir, mağdur, muhtaç ve yetimleri sevindirelim. Bu şekilde toplum içerisindeki yardımlaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu tekrardan canlandırmış olacağız." (M. Fatih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir