• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis esnafı durgunluktan şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı öncesi Bitlis piyasasında durgunluk yaşanıyor. Umudunu bayramdaki alışverişe bağlayan esnaf, umduğunu bulamamaktan şikâyetçi. Tezgâhlarını bayrama hazırlayan esnaf, her geçen gün işlerin düştüğünü belirterek bayrama günler kala piyasaların çok durgun olduğunu söylüyor.

"İlk defa böyle durgun bir bayram gördük bunun sebebi çarşı içinde yapılan çalışmaların uzaması"

Yıllardan beri esnaflık yaptığını belirten İsmail Karakoyun, ilk kez böyle durgun bir bayram yaşadıklarını belirterek, "Bizler kaç yıllık esnafız, ilk defa böyle durgun bir bayram gördük. Bunun sebebi çarşı içinde yapılan çalışmaların uzaması, dere ıslahı ile ilgili projeler nedeniyle esnafın yeni çeşit alamaması. Esnaf yatırım yapamayınca halka da bir hizmet sunamıyor. Çarşı merkezindeki çalışmaların uzun sürmesi nedeniyle kimse çarşıya çıkmıyor. Herkes ya Tatvan ilçesine ya da başka bir yere gidiyor. Bu sebepten dolayı durgunluk var." dedi.

"Çarşı merkezindeki çalışmaların uzaması işlerimizi durgunlaştırdı"

Ramazan Bayramı'nda daha güzel bir iş yaptıklarını hatırlatan Karakoyun, Kurban Bayramı'nda işlerin düşmesinin nedeninin çarşı merkezindeki çalışmaların geciktirilmesi, işi alan müteahhitlerin işi hızlı bir şekilde yapmamasından kaynaklandığını ifade etti.

Bayrama 2 gün kala çarşı esnafının iş yapamamaktan dolayı mağdur olduğunu belirten esnaflardan Ümit Gültekin ise şunları söyledi: "Bayrama iki gün kala çarşı esnafı hepsi mağdur. Dükkânlar boş, müşteri bekliyoruz. Çarşı yıkılmış durumda. Müşteri hep dışarı kaçıyor. Geçen bayrama nazaran yüzde 80 işlerimizde düşüş olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu düşüşün sebebi göçün artması, çarşı yıkılmış durumda, kimse çarşıya inemiyor." diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir