• DOLAR 32.476
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2474.068
  • ...
Vali Aktaş PKK`nin katlettiği 3 işçinin taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Uludere ilçesi Ortabağ köyü Düğündağı bölgesinde PKK'liler tarafından katledilen 3 işçinin taziyesine katılmak için Ortabağ köyüne geldi.

Vali Aktaş'a, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Uludere Kaymakamı M. Fatih Yakınoğlu ve Şenoba Belde Başkanı Sabri Babat eşlik etti.

Ortabağ köyündeki camide düzenlenen taziyede Vali Aktaş ve beraberindekileri, Jirgi Aşiret reisi Tahir Adıyaman, Cemil Öter, işçilerin aileleri ve köylüler karşıladı.

Burada işçiler için dua eden Aktaş ve beraberindekiler, ailelere başsağlığı dileğinde bulundu.

Taziyedeki vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Vali Aktaş, terörün bitme noktasına geldiğini ve son çırpınışlarını savunmasız işçileri katlederek gösterdiğini söyledi.

Hayatını kaybeden işçilerin kanlarının yerde kalmayacağını vurgulayan Aktaş, şöyle dedi: "İnşallah kısa sürede hayatını kaybeden işçilerimizin öcünü alacağız. Allah birlik ve beraberliğimiz daim kılsın. Askerimiz, korucularımız ve polislerimiz çok büyük bir mücadele veriyorlar. Son 2 yıl içinde terörle mücadelede çok büyük mesafe aldık. Çok az sayıda kaldılar; siz de görüyorsunuz o kalanlar da böyle savunmasız işçilere kalleşçe saldırıyorlar. Askerin polisin karşısına çıkamıyorlar çıktıklarında derslerini alıyorlar. O kırsalda kalanları da en kısa sürede temizleyeceğiz. Buralara huzur ve güven hakim olacak. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum sizlere de başsağlığı diliyorum."

Hayatını kaybeden işçi Cangir Yılmaz'ın  babası Agit Yılmaz da "Hepimizin acısı bir. Taziyeye katılmakla bizlere şeref verdiniz. Allah hepinizden razı olsun." dedi.

Vali Aktaş ve beraberindekiler daha sonra taziyeden ayrıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir