• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...
Tartıcılık yaparak ailelerine yardım ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatil olmasıyla birlikte Mardin'de çalışmaya başlayan bazı çocuklar, tartıcılık yaparak hem okul masraflarını çıkarttıklarını hem de aile bütçesine katkıda bulunduklarını söylüyorlar.

Merkez Artuklu ilçesi Birinci Cadde üzerinde tartıcılık yapan Barış Tümtürk (13), okul harçlığını çıkarmak için çalıştığını belirtti.

Hacı Hamdiye Özdemir İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Tümtürk, 4 kardeş olduklarını ve babasının kapıcılık yaparak geçimlerini sağladığını anlattı.

Bayrama sayılı günler kala işlerinin hareketlendiğini ve günde 20 TL kazandığını dile getiren Tümtürk, kazandığı parayla kendine ve kardeşlerine bayramlık elbise alacağını sözlerine ekledi.

"Ev ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak zorundayım"

Tartıcılık yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunan Fatih Güzel (12) ise yaz tatilinin başlamasıyla birlikte hem okul harçlığını çıkardığını hem de ailesinin geçimine katkıda bulunduğunu söyledi.

Traktörden düşen babasının kolunun kırıldığını ve çalışamadığını belirten Güzel, bu şekilde çalışarak ev ihtiyaçlarını karşıladığını ifade etti.

Güzel, "Ben tartıcılık yaparak para kazanmaya çalışıyorum. Kazandığımı parayı hem okul ve bayram masrafı için biriktiriyorum hem de aile bütçesine destek olmaya çalışıyorum. Sabah saat 08.00'de çalışmaya başlıyorum, akşam 18.00 civarında işi bırakıyorum. Günde 10 ile 15 TL arası kazanıyorum. Durumumuz iyi olmadığı için diğer çocuklar tatilde gezip oynarken ben tartıcılık yaparak çalışıyorum." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir