• DOLAR 32.511
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2492.214
  • ...
SON DAKİKA
Bayram yardımları çileye dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşlı, çocuk, dul, özürlü ve Suriyeli aileler, verilecek maaşları alabilmek için saatlerce ayakta ve kaldırım köşelerinde beklemek zorunda kalıyor.

Para yardımı alabilmek için sabahın erken saatlerinde PTT şubesine giden dul, özürlü, yaşlı ve Suriyeliler saatlerce sıra beklemekten yakınarak yetkililerin buna bir çare bulmasını istediler.

Saat 05.00'ten bu yana PTT'nin önünde sıra beklediklerini söyleyen vatandaşlar, çaresizlikten dolayı saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını söylediler. Bu durumun kendilerini çok mağdur ettiğini dile getiren vatandaşlar, yetkililerin bu sorunu çözmesini istediler. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan Suriyelilere de aile başına 600 lira olmak üzere Kurban Bayramı yardımı yapılıyor. PTT şubelerinde dağıtılan yardım parası çileye dönüşürken, bu durum ise Suriyelilerin tepkisine neden oldu.

Yaşlılık maaşı için kuyruğa girdiğini dile getiren Ahmet Demirel, "Millet kuyruğa girmiş. Herkesin parasını adreslerine göre gönderselerdi çok rahat olacaktı. Bu uygulama hayata geçirilse çok iyi olur. Bu kuyruktakiler çocuk, dul ve yaşlı maaşları gibi maaşlarını almak için kuyruktadırlar. Bazıları çok yaşlı, meşakkatli bir şekilde maaşlarını almaya geliyor. Güzel bir uygulamayla bu çileye son verilseydi iyi olurdu." dedi.

PTT şubelerinde yetersiz eleman olması nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğuna dikkat çeken Burhan Emum, "PTT şubesine bir eleman daha görevlendirilse bu kadar kuyruk olmaz. Bir kişi çalışınca kuyruk bu şekil oluyor. Maaşları alabilmek için bazıları saat 5-6'dan beri gelip kuyruğa giriyorlar. İki eleman olsa biri kadınların biri de erkeklerin parasını verse bu sıkıntı olmaz." diye konuştu.

Kuyruk sıkıntısının olmaması için maaşların adrese teslim edilmesi gerektiğini söyleyen İsmail Tuncer, "Bu kadar milletin buraya gelip toplanması güzel bir görüntü değildir. Yaşlıların ekseriyeti zaten özürlüdürler, onun için perişan oluyorlar. Bu sıkıntıların önlenmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.  

Kurban Bayramı için Suriyelilere dağıtılan 600 lira parayı alabilmek için kuyrukta olduğunu belirten Suriyeli Muhammed Adnan İsmail, şunları söyledi: "Eskiden bizlere eve getiriyorlardı. Sonra tek tek evleri dolaşıp vermek onlar için zor oldu, iptal ettiler. Bu parayı PTT üzerinden vermeye başladılar. Bu kuyruk çok zahmetlidir. Bazen buralarda tartışmalar ve kavgalar oluyor. Elemanlar arttırılsaydı bu kuyruk bu kadar uzamazdı. Bazıları gelen mesaj üzerine kuyruğa girmiş bazıları da mesaj gitmediği halde sıraya girip isimlerin olup olmadığını kontrol ediyor." (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir