• DOLAR 32.561
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2430.055
  • ...
SON DAKİKA
Mardin esnafı: Umduğumuzu bulamıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in tarihi çarşılarında az da olsa Kurban Bayramı hareketliliği yaşanıyor. Tarihi kentte sit alanında yer alan Sokul Bakar Çarşısı başta olmak üzere Cumhuriyet, Hasan Ammar, Arasa, Ulu Camii, İkinci Cadde ve Giyimciler çarşıları, alışveriş için tercih edilen mekânların başında geliyor.

Vatandaşlar en çok giyim ve şarküteri ürünlerine rağbet ederken, farklı yiyecekleri alarak da hazırlık yapıyorlar. Bayram için alışveriş yapan vatandaşlar, esnafın yüzünü kısmen de olsa güldürdü.

Tarihi çarşılardaki esnaf, Birinci Cadde'nin araç trafiğine kısmen kapatılmasından olumsuz yönde etkilendiklerini belirttiler.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasına rağmen satışlarının istedikleri seviyede olmadığını dile getiren Abdulhalim Güneş adlı esnaf, Birinci Cadde'nin araç trafiğine kapatılması uygulamasının satışlarını düşürdüğünü söyledi. Güneş, "Sayın Valimiz Birinci Cadde'yi araç trafiğine yasak ettiği için vatandaşlar da alışverişe gelmiyorlar. Biz de sinek avlıyoruz. Sayın Valimizden bu uygulamaya son vermesini istiyoruz. Son verildikten sonra belediye hoparlöründen anons ettirilmesi lazımdır." dedi.

"Umduğumuzu bulamıyoruz"

Bayram alışverişinin umdukları gibi olmadığını belirten giyimci esnafı Abdulgafur Özgün, bunun en büyük sebebinin Birinci Cadde'nin kısmi olarak araç trafiğine kapatılması olduğunu söyleyerek, "Birinci Cadde'de park alanı yapılmasını ve araç trafiğine tamamen açılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarihi çarşının ortasında kurbanlık koyun satışı

Tarihi çarşıda kurbanlık keçi ve koyun satan Emin Çakar da işlerinin iyi olduğunu, sabah saatlerinde 3 koyun sattığını ve yanında sadece 3 koyun ile bir keçi kaldığını söyledi. Koyunları 850 TL'den sattığını söyleyen Çakar, fiyatların geçen yıla nazaran daha makul seviyede olduğunu belirtti.

"Huzur varsa iş de var"

İşlerinin geçen yıla nazaran daha iyi olduğunu ifade eden ayakkabı satıcısı Ali Gökoğlu, "Huzurun olduğu yerde her şey olur. Huzur varsa iş de var. Huzur yoksa iş de yok." şeklinde konuştu.

Aktar İbrahim Bubekoğlu da şunları söyledi: "Allah'a çok şükür, işlerimiz açıldı. Uzun süredir yaşanan durgunluğun ardından gelen bayram nedeniyle işlerimiz açıldı. İnşallah böyle devam eder."

Çarşıda alışveriş yapan çocuklardan Mustafa Aydın ise kendisine bayramlık elbise aldığını söyledi. Bayrama hazır olduğunu dile getiren Aydın, bayram günü yakınlarının bayram ziyaretine gideceğini söyleyerek, şimdiden herkesin bayramını kutladı. (M. Salih Keskin - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir