• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Bursa'da kurbanlıkların çoğu satıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken, Bursa'daki hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanmaya devam ediyor.

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Yunuseli Hayvan Pazarı'nda satıcılar, ellerindeki kurbanlıkların büyük bölümünü satarken, bazı besiciler ise ellerinde kalan hayvanları bayram günlerinde satacaklarının umudunu taşıyorlar.

Muş'tan 53 büyükbaş hayvan getiren Ömer Ural, yıllardan beri besicilik yaptığını ve genellikle Bursa'ya geldiğini söyledi.

Ural, "Her yıl olduğu gibi yine geldik. Çok şükür, satışlarımız iyi gidiyor. Kurbanlıklar bitmiş sayılır. Arkadaşlarımız bitirdiği zaman bizimki de bitmiş oluyor. Hayvanları önce yaylalarda besliyoruz, ardından birkaç ay kala besiye alıyoruz. Ahırda yonca samanıyla besliyoruz." dedi.

"Bayrama bir hafta kala elimizdeki hayvanların hepsini tükettik"

Muş'un Yürekli köyünden kurbanlıklarını satmak için geldiğini anlatan Mehmet Şerif Bulut, şunları söyledi: "20 yıldır bu işi yapıyorum. Muş'tan 20 hayvan getirdik. Bayrama bir hafta kala elimizdeki hayvanların hepsini tükettik. Köyde yaylalarda besledik, ardından 2 ay özel besiye alıp, yonca saman ve kırma arpa ile besledik."

Bulut, kurbanlıkların fiyatının 14 ile 20 bin TL arasında olduğunu ifade etti.

"Bir ton 700 kiloya hayvanımız var"

7 yıldır kurbanlık alım satımıyla uğraşan Kerim Sargın, "Tonajlı hayvanlarımız var, bunların fiyatları yüksek geliyor. Ufak hayvanları bitirdik fakat bu tonajlı hayvanlara alıcı bulmakta zorlanıyoruz. Bir ton 700 kilo, bir ton 200 kiloya hayvanımız var. Muş, Ağrı taraflarından getirilen hayvanları alıp satıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çok fazla fiyat artışı yok"

22 yıldır besicilik yaptığını, hayvanları ise Muş'tan getirdiğini söyleyen Sabahattin Önler, "22 yıldır hep Bursa'ya geliyoruz. 21 büyükbaş getirdik, hayırlısıyla bitirdik ama istediğimizi alamadık. Medyada abartıldığı gibi çok fazla fiyat artışı yok. Geçen yılla hemen hemen aynı. Masraflara bakıldığı zaman masraflar arttı. " şeklinde konuştu.

Kurbanlıklarını satmak için Tokat'tan gelen Aykut Çağı ise "Kurbanlık fiyatları normal. 7 bin lira ile 13 bin lira arasında kurbanlıklarımız var. Kültür ırklı, melez hayvanlar var. Bizim bir çadır bitti, biri kaldı. Onu da bayrama yakın satmayı umut ediyoruz." dedi. (Mustafa Bikeç - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir