• DOLAR 32.379
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2325.423
  • ...
2012`de öldürülen savcı Uzun`un katili yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde girilen çatışmada 2 PKK'linin öldürüldüğü biri yaralı 2'si sağ 3 PKK'linin yakalandığı bildirildi.

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığımızca 29 Ağustos 2017 tarihinde yürütülen operasyonel faaliyetler kapsamında Nurhak ilçemiz kırsalında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada 2 terörist ölü, 1 terörist yaralı ve 2 terörist sağ olarak silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Terörle, teröristle mücadelemiz kesintisiz ve kararlılıkla devam edecektir." denildi.

Yakalananlardan biri savcı Murat Uzun'u öldüren PKK'li çıktı

Öte yandan, yakalanan PKK'lilerden birinin 19 Eylül 2012 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde savcı Murat Uzun'un hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu tespit edildi.

Konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "2012 yılında Ovacık Savcımız Ankara Hukuk Fakültesinden arkadaşım, kardeşim Murat Uzun'u şehit eden terörist yakalanmıştır. Savcımızı şehit eden terörist şimdi Türk adaletine hesap verecektir. Şehit kardeşimi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhun şad olsun savcım." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir