• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Çarşı pazarda bayram bereketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ın Ortaçarşı Mahallesi'nde kurulan Estel semt pazarına bayram alışverişi için akın eden halk, esnafın yüzünü güldürüyor.

Kurban Bayramı öncesi kurulan halk pazarında özellikle giyim ve ayakkabı tezgâhlarının önünde müşteriler eksik olmuyor. Kurulan pazarda ayrıca, şekerleme çeşitleri, lokum, çerez, zücaciye, sebze,meyve, hırdavat malzemeleri ve köy ürünleri bulunuyor.

"Kurban bayramı hayır ve bereketle geldi"

Bayram tezgahı açtıklarını belirten Celal Acar, yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Acar, "Yoğun bir alışveriş var. Hemen hemen tezgâhımız boşaldı. Çok şükür diyoruz. Kurban bayramı hayır ve bereketle geldi. Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum. Hacılarımız da Kâbe'yi tavaf ediyorlar. Hacca gidenlerin Allah haclarını kabul etsin. Bizleri onların dualarına dâhil etsin inşallah. " dedi.

Zücaciye malzemesi satan Hacı Said ise "Pazarcılık zahmetli iş ama ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz. Kurban bayramı hacıların bayramıdır. Gidenlere dua ediyoruz. Allah kabul etsin. Onlardan da dua bekliyoruz. Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum ." dedi.

Alışveriş için gelen çocuklar da ailelerinin aldıkları bayramlık elbiselerin sevincini yaşadılar. Kimisi pantolon kimisi ayakkabı aldıklarını ve bayramı beklediklerini ifade ettiler. (Süleyman Tunç-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir