• DOLAR 32.564
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2410.94
  • ...
Kurban Bayramında Sağlığımız İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZEYNEP ARSLAN / Doğruhaber

Bayram boyunca gerek misafirliklerde gerekse evlerimizde ailece yenen yemeklerde sofraların zengin oluşuna kapılarak çok fazla miktarda ve ağır yemekler tüketmek hem kilo için hem de sağlığımız açısından zorlayıcı olacaktır.

Kurban bayramı boyunca da kırmızı et tüketiminin sıklığı haliyle artmaktadır. Bu yüzden Kurban Bayramı`nda yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermemiz gerekmektedir.

Bayramda yoğun et tüketiminin vücutta toksin etki yaratacağından azaltmak amaçlı C vitamininden zengin taze meyve ve sebze bol miktarda tüketilmelidir.

Bayram günü kesildikten sonra hayvan eti hemen birkaç saat içinde pişirilerek tüketilir. Dinlendirilmeden tüketilen hayvan etlerindeki sertlik hem pişirme esnasında zorluk yaratır hem de sindirimde midede şişkinlik, hazımsızlık gibi de sorunlara yol açar. Etleri 1-2 gün buzdolabında beklettikten sonra tüketmeye özen gösterilmelidir.

Et kullanılarak yapılan yemeklere yağ ilave edilmemelidir. Etin kendi yağı ile pişmelidir. Aynı zamanda Kurban bayramı geleneksel kavurmanın da içine kuyruk (iç) yağı eklemeden, kendi suyunda, kısık ateşte pişirilmelidir.

Izgara, buğulama veya haşlama olarak pişirme yöntemleri tercih edilmeli ve yanında sebze yemeği ve salata ile tüketilmelidir.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise bayramların vazgeçilmezi olan tatlılar… Bayramda çok tüketilen yiyecekler arasında yer alan ağır şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar veya meyve tatlısı gibi hafif tatlılar tercih edilmesi gerekir.

Bayramda bayramlaşmaya gelen misafirlerimize şeker ikramı yerine kuru meyve ikramında bulunabiliriz.

Her şeyden ağız tadıyla ama yeterli miktarda yiyebileceğiniz sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı, mutlu ve huzurlu, güzel bir Kurban Bayramı dilerim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir