• DOLAR 32.562
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2437.147
  • ...
Berberlerde bayram yoğunluğu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Van'daki berberlerde yoğunluk yaşanırken, bayram öncesi saç ve sakal tıraşı olmak isteyenler berberlerin yolunu tutuyorlar.

Kuaförlerde yoğunluk oluşturan kimi vatandaşlar son 2 günde tıraş olmayı tercih ederken, kimileri de işlerini son güne bırakmamaya çalışıyorlar.

Asıl yoğunluğun bayram arifesinde arttığını belirten berberler, daha kaliteli hizmet alınabilmesi için işlerin son güne bırakılmaması çağrısında bulundular.

Yoğunluğun son 2 günde olduğunu ifade eden Erkan Gül adlı berber, son günlere sığdırılan tıraşların kendisini çok zor durumda bıraktığını söyledi.

Gül, "Kurban Bayramı'nda insanlar daha çok kurbanla ilgileniyor ve pek tıraşa zaman ayıramıyor. Tıraşını erteleyen insanlar olduğu gibi işlerini son 2 güne bırakan insanlar da var. Bu yüzden özellikle son 2 gün de yoğun oluyor. Onun dışında pek bir yoğunluk yok. Vatandaşın işlerini son güne bırakması bizleri olumsuz etkiliyor. Bu yüzden yoğun oluyor ve sağlıklı bir tıraş olmuyor." dedi.

"Vatandaşlar tıraş işlerini son güne bırakmasın"

Vatandaşların tıraşını son güne bırakmaması çağrısında bulunan Gül, "Bu yüzden müşterilerimiz de bizler de mağdur oluyoruz. Sabahtan akşama kadar ayakta duruyoruz. Yoruluyoruz, uykusuz kalıyoruz. İnsanların istediği gibi bir tıraş da çıkaramıyoruz. Vatandaşların tıraş işlerini son güne bırakmamasını ve günlere yayılmasını istiyoruz. Son 2 günde tıraş olmak şart değildir. Son günde sadece ense ve sakal tıraşı olunabilir. Böyle yapılması onlar açısından da bizim açımızdan da kötü olmaz. Ama saç tıraşının son güne bırakılması bizleri zor durumda bırakıyor." ifadelerini kullandı.

Bayram dolayısıyla işlerinin yoğun olduğunu dile getiren 40 yıllık berber Halil Üzmüş ise "Bayramlarda berberlerde bu güzellik vardır. Oluşan yoğunluğun aceleye getirilmesi de söz konusu değildir. Son 2 gün yoğun oluyor ve bu güzel de oluyor. Bu, geçmişten bu yana devam eden bir şeydir. Son gündeki yoğunluk güzel bir durumdur." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir