• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Arakan için sessiz kalan BM`nin terk derdi İsrail
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burma'da, hükümetin çıkardığı "vur emri" üzerine silahlı güçler ve Budist rahipler tarafından Müslümanlara karşı yeniden tırmandırılan katliamların bir an önce durdurulması için Birleşmiş Milletler'e çağrı yapıldı.

BM GENEL SEKRETERİ İSRAİL'DE

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de katliam çağrısına cevap vermek yerine İsrail'e giderek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

NETANYAHU DA ELEŞTİRDİ

Netanyahu görüşmede, “İran, Suriye`yi askeri bir üs haline getirmekle meşgul. İran, İsrail`i ortadan kaldırma amacıyla Suriye ve Lübnan`ı savaş cepheleri olarak kullanmak istiyor. Böyle bir şeyi İsrail kabul edemez. Birleşmiş Milletler de bu tür bir şeyi kabul etmemeli.” dedi.

"İSRAİL'İN ENDİŞELERİNİ ANLIYORUM"

Netanyahu'nun sert bir dille eleştirdiği Guterres de “İsrail`in güvenlik endişelerini anlıyorum. İsrail`i yok etme fikrine veya amacına tamamen karşı çıkıyorum.” dedi.

BM ARAKAN İÇİN SUSKUN

Bir ay önce BM raportörü Myanmar'daki Arakan Müslümanlarının 'korkunç işkencelere maruz kaldıklarını' rapor etmesine rağmen eller tutulur bir adım atılmadı.

Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) Sözcüsü Dr. Anita Schug de, Myanmar'ın Arakan eyaletinde son 3 günde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslüman'ın katledildiğini, 100 binden fazla Müslüman'ın da yerinden edildiğini söyledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir