• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
İstanbul`da kardeşlik turnuvası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Esenyurt Kur'ani İlimler Derneği (EKİ-DER) ile Madde Bağımlıları Rehabilite Derneği'nin (MRB) Kardeş-Der Projesi adıyla başlattığı futbol turnuvasının finali yapıldı.

10 takımın yer aldığı turnuvanın final maçı Esenyurt Örnek Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Halı Saha Kompleksi'nde oynandı. İslambolspor ve Derikspor arasında yapılan turnuva maçını 3-2 galibiyetle İslambolspor kazandı.  

EKİ-DER Başkanı Naim Uslu yaptığı açıklamada, Kardeş-Der Projesi adı altında Madde Bağımlıları Rehabilite Derneği ile ortak düzenledikleri futbol turnuvası ile gençleri spor faaliyetlerine yönlendirerek sağlıklı bir gençlik için çaba gösterdiklerini belirtti. Uslu, " Gençlerin kendi özlerine, kendi asli kaynaklarına dönüşleri için onlara kazanmaya yönelik yaptığımız faaliyetlerimizdendir. Belediyeye bu doğrultuda başvurularda bulunduk. Olumlu karşıladılar. Yardımcı olunabilecek noktalarda yardımlarını esirgemediler. Son olarak da İlçe Gençlik Spor müdürlüğü hakem tayin ederek gençlere yönelik bu çalışmamızda yardımcı oldular." şeklinde konuştu.

"Burada gençlere yönelik güzel bir etkinliğe imza atıldı"

Final maçına katılan Kıraç Eski Belediye Başkanı ve Avrupa Yakası İmam Hatipler Koordinatörü Hamit Öncü, Kardeş-Der organizasyonunu gerçekleştiren dernekleri kutladı. Öncü, yaptığı açıklamada, "Burada gençlere yönelik güzel bir etkinliğe imza attılar. Gençlerimizin kaynaşması bir araya gelmesi özellikle kötü alışkanlıklardan kurtulması adına bu etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Burada hepimizin görevi gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Güzel etkinliklerle buluşturmak adına ben de destekliyorum ve tertipleyenleri de kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kardeş-Der Projesi kapsamında EKİ-DER ile MRB'nin ortaklaşa düzenlediği halı saha futbol turnuva finaline Kıraç Eski Belediye Başkanı ve Avrupa Yakası İmam Hatipler Koordinatörü Hamit Öncü ile Esenyurt Belediyesi İlçe Gençlik, Spor Başkan Yardımcısı Ramazan Güler'in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Oynanan turnuva maçının ardından kazanan takıma kupa ve madalyaları takdim edildi. Ayrıca maçın büyük bir ilgiyle izlendiği görüldü. (Mehmet Tahir Özsoy - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir