• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Van`da saldırı hazırlığındaki 4 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 4 PKK'linin öldürüldüğü bildirildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Başkale ilçesinde çok sayıda terör eylemi gerçekleştiren ve yeni eylem hazırlığı yapan PKK/KCK bölücü terör örgütü BTÖ mensubu 4 terörist, İl Jandarma Komutanlığımızın, İl Emniyet Müdürlüğümüzün İHA imkânından da yararlanarak 27 Ağustos 2017 günü yaptığı hava destekli operasyon neticesinde, Başkale ilçemiz Tahıl Mahallesi kırsalında etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Açıklamada, "Yapılan ilk tespitte, etkisiz hale getirilen teröristlerin, bugüne kadar Başkale bölgesinde güvenlik korucularımızı ve vatandaşlarımızı şehit eden, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları karayolu ve köy yollarına mayın ve el yapımı patlayıcılar yerleştiren teröristler oldukları anlaşılmıştır." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, operasyonun devamında, bölgede yapılan arama-tarama faaliyetleri sonucunda ise; bir M-16 piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 2 dolu şarjör, 61 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, el bombası, gündüz görüş dürbünü, 3 battaniye, araç telsizi, 40 metre kablo, güneş paneli, akü, ses kayıt cihazı ve radyo ele geçirildiği belirtildi.

PKK tarafından tuzaklanan patlayıcı ve mayınlar imha edildi

Açıklamanın sonunda "Öte yandan, ilimiz Gürpınar ilçesi Taşlıca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kırkgeçit-Yalınca Karayolu üzerine aynı örgüt mensuplarınca yerleştirilmiş mayınlar, 26 Ağustos 2017 günü vatandaşlarımızın desteği ile tespit edilerek, herhangi bir zayiata sebep olamadan, güvenlik güçlerimiz bünyesindeki uzman ekipler tarafından yerinde imha edilmiştir.

Ayrıca, Başkale ilçesi Aşağı Çaldıran-Esenyamaç mahalleleri arasındaki yol üzerine, yine BTÖ mensuplarınca yerleştirilmiş büyük çapta patlayıcı, 27 Ağustos 2017 günü güvenlik korucularımızın dikkati ve başarılı operasyonu neticesinde, uzman ekiplerce kontrollü şekilde etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Böylelikle Van'da son 10 gün içerisinde 6 ayrı operasyonla öldürülen PKK'li sayısının 18'e ulaştığı, operasyonların ardından çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir