• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Kızları kaybolan aile umutlu bekleyişini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te ikamet eden İsmail ve Dilek Dural çifti, tam 14 ay önce kaybolan kızlarını bulabilmek için çalmadık kapı, gezmedik bir yer bırakmadıklarını, buna rağmen bir haber alamadıkların belirtiyor.

Geçtiğimiz sene Ramazan ayında arefe günü çalıştığı iş yerinden dönerken servisten indikten sonra bir daha kendisinden haber alamadığı kızı Hanım Dural'ın (15) evlerinin yakınlarında taksiye bindirilerek zorla kaçırıldığı ihtimali üzerinde duran baba İsmail Dural, "Kızım sağ mı ölü mü onu bile bilmiyorum?" diyerek yetkililerden kızının bulunması için yardım istediğini belirtti.

Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'nde ikamet eden İsmail-Dilek Dural çifti, 14 ay önce kaybolan kızları Hanım Dural'ı arıyor. Dural çifti, kızlarını bulabilmek için çalmadık kapı, gezmedik yer bırakmadı. Şu an 16 yaşında olan kızlarının bulunmasını isteyen Dural çifti, tüm girişimlerde bulunmalarına rağmen bir netice alamadıklarını ifade etti.

Kızının, çalıştığı fabrikadan işten çıkarılan bir kişi tarafından kaçırıldığını öne süren baba Dural, "Benim kızım fabrikada çalışıyordu. Gece vardiyasında çalıştığı için sabah işten dönerken Akdere Sağlık Ocağı yanında kızımın önünü kesip taksiye bindirip götürmüşler. Kızımı kaçıran kişi, daha önce kızımla aynı fabrikada çalışıyormuş. Ben bu olayı fabrikaya giderek soruşturdum. Bana 'bir tane çocuk var, o pislik yapıyor' dediler. Bir defa benim kızıma evlenme teklifi yapmış. Kızım ne cevap vermiş bilemiyoruz. Biz o kişinin kızımı kaçırdığını düşünüyoruz." dedi.

Kendi imkânlarıyla kızını kaçırdığını düşündüğü kişinin ailesine ulaştığını belirten baba Dural, "Kızım sabah işten gelirken önünü kesip kaçırıyor. Ailesinin evini bulduk. Onlardan da bir haber alamadık. Oğlanın babası çocuğunu evlendirdiğini, bir haberinin olmadığını ve 'ne yaparsanız yapın' diyorlar. Benim kızım kayıp. Biz çocuğumuzu bulamadık. Kızım eğer eli kolu bağlı olmamış olsa şuana kadar bir defa olsun bize bir haber verirdi. En azından telefon açardı, bize bir şey söylerdi. Bu çocuğu götürüp bir yere kapatmışlar. Ben karakola gittim. Bana 'size haber veririz' diyorlar. Ama bir buçuk sene oldu, halen bir haber yoktur. Geçen yıl Ramazan ayında arefe günü kaçırıldı. " ifadelerini kullandı.

Kızlarının izine hiçbir şekilde ulaşamadığını belirten baba Dural, defalarca kızının kaçırdığını iddia ettiği kişiyi ve ailesi hakkında şikayetçi olduğunu, ancak bir netice alamadığını ifade etti.

Dural, "Sanki hepsi birbirini tembihlemiş. Bence benim kızımın eli kolu bağlıdır. Ölü müdür sağ mıdır bilemiyorum? Çocuğumun bir sesini duysam bana yeter! Çocuğumu çok özledim. Bir insan, evladını özlemez mi? Her kim benim çocuğumun yerini biliyorsa bana en azından sağ olduğunu söylesinler. Bir yıldan fazla oldu. Bir çocuğu böyle bağlama ve bir yere kitleme olur mu? Bunlarda hiç insanlık yoktur? Bu kadarı da olmaz. Ben devletten yardım istiyorum. Bir an önce kızımı kaçıran kişinin yakalanmasını ve cezalandırılmasını istiyorum. " şeklinde konuştu.

"Kızımın bulunmasını istiyoruz"

Anne Dilek Dural ise, kızını çok özlediğini, yetkililerden bir an önce kızının bulunmasını ve kendilerine teslim edilmesini istediğini belirtti.

Dural, "Karakola gittik, kızımın kaçırıldığını söyledik. Bize eğer bir netice olursa haber edeceklerini ve bizi bilgilendireceklerini söylediler. Bizim yüreğimiz yanıyor. Annesi ve babası olarak ciğerimiz yanıyor. Kızımın bulunmasını istiyoruz ve bulunursa çok seviniriz. Babası çok aradı, ama bulamadı. Karakollara gidiyoruz, oraya-buraya gidiyoruz, ama bir sonuç alamıyoruz. Devletten kızımın bulunması için yardım istiyoruz. Bize yardım etsinler. Kızımızı bulsunlar. Artık dayanamıyorum. Gece-gündüz hep ağlıyorum. Kızımın evimin içinde olmaması bizim için çok zordur. Allah evlat acısını kimseye vermesin. Bizim kaç bayramımız bu halde geçiyor." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir