• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...

Van'da yeni kurulan HAKSİAD Van Şubesi Yönetimi, derneğin tanıtımını yapmak üzere kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir kahvaltı salonunda bir araya geldi.

Van'da şube açması dolayısıyla bir basın açıklaması düzenleyen HAKSİAD Van Şube Başkanı Cevdet Arvas, derneğin iş adamlarının ihtiyaç ve sorunlarına çözüm üretmek ve onları çeşitli platformlarda temsil etmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

HAKSİAD'ın 2013 yılında kurulan ve Türkiye'nin 7 bölgesinde açılacan şubeleri ile 4 yıldan bu yana faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu söyleyen Arvas, derneğin amaçlarından bahsederek, "İş adamlarının genel iş ahlakı ilkelerine bağlı kalarak bilgi ve tecrübelerini artırarak üretimde kaliteyi ve verimliliği artırıp, ülkemiz ve dünya ile rekabet gücüne ulaşmasını sağlamaktır. Ülkemizin planlı bir düzen içinde kalkınıp, sınaî, ticari sosyoekonomik eğitim ve kültür düzeyinde gelişmesine, sermaye ve fikir alışverişi koordinasyonu sağlayarak daha ileri bir düzeye ulaşmasına katkı bulunmak ve projelerini gerçekleştirmek üzere istidam sağlamaktır. HAKSİAD; ekonomik alanda işbirliğini, sosyal alanda paylaşmayı, siyasal alanda uzlaşmayı ilke edinip; yüksek ahlak sahibi, dürüst, çalışkan, yeniliklere ve işbirliğine açık olmayı üyelerinden istemektedir. HAKSİAD, görüşlerde açıklığı ve berraklığı, ilişkilerde saygıyı, davranışlarda olgunluk ve tutarlığı, işbirliğinde uyum ve hakça paylaşımı öngörmektedir. HAKSİAD sorumluluk duygusunu, hoşgörüyü, saygıyı ve sevgiyi ilişkilerimizin temeli olarak görmektedir." dedi.

HAKSİAD'ın sosyal sorumluluk projeleri üretmek ve üyeler arası ticari ilişki ve iş birliğinin arttırılması yönünde çalışmalar yapmak, sektörel sorunlarının çözümüne yönelik projeler geliştirmek üzere kurulduğunu ve bu yönde çalışmalara başladıklarını belirten Arvas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HAKSİAD Ticaret, sanayi, Ar-Ge, teknoloji, finansman, ihracat ve benzeri konularda müteşebbislere ve kuruluşlara gelişim ve büyüme için rehberlik yapmak, kuruluşların kurumsal alt yapısının güçlenmesi, uluslararası standartlara kavuşması, iş etik kurallarının benimsenmesi konularında destek vermek ve rehberlik yapmaktır. Üye ve müteşebbislerimizin gelişimlerine asiste edecek ve performanslarını iyileştirecek seminer programlarını hayata geçirmektir."

Hür teşebbüse dayalı girişimcilik ruhunun ekonominin tüm alanlarında etkinleştirilmesine ve yayılmasına katkıda bulunacaklarını dile getiren Arvas, "Ülkemizin ve kuruluşlarımızın yurt dışında tanıtımına katkı sağlayacak ekonomik projelere ve çalışmalara destek vermek, İnsan hakları, tüketici hakları ilkelerinin ülkemizde tam geçerlilik kazanmasına yönelik çalışmalar yapmaktır. Hür teşebbüse dayalı girişimcilik ruhunun ekonominin tüm alanlarında etkinleştirilmesine ve yayılmasına katkıda bulunmaktır. Üyeler arası bilgi-tecrübe paylaşımına, sinerji oluşturulmasına, yeni ilişkilerin-iş birliklerinin kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak ve destekleyecek bir ağ kurmaktır. İş dünyasının bir temsilcisi olarak yapıcı bir anlayışla alternatif çözümler üretmek ve ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmaktır." ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)