• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Mersin`de çocuklar namaz için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat namazla güzeldir" sloganıyla ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri çerçevesinde verilen iki haftalık namaz eğitimini gören çocuklar yürüyüş gerçekleştirdi.

Mersin Atatürk Parkı'nda buluşan çocuklar ve aileleri Ulu Camii'ne doğru yürüdü. Burada bir program düzenlendi. Programda namazın ehemmiyeti bir kez daha anlatılarak namaz vakitleri, cami adabı ve camide bulunan mihrap, minber gibi konular hakkında bilgiler verildi.

Burada konuşan Mersin Bilge Eğitim Der Başkanı Bedir Karakayalı, "Camiler Müslümanların bir araya gelip ibadet ettiği mekânlardır. Namaz Allah'ın farz kıldığı ibadetlerinden biridir. Namaz Peygamberimizin de buyurduğu gibi dinin direğidir ve namaz Müslümanların miracıdır. Namaz bizleri kötülükten alıkoyarak günahlara bulaşmamızı engeller. Namaz ile Allah'ın razı olduğu bir kul olmaya çalışarak dünya ve ahiret hayatımızın saadetini gaye ediniriz." dedi.

Ardından programda iki haftalık namaz eğitimini başarı ile tamamlayan çocuklara Kur'an Nesli Platformu Mersin İl Koordinatörlüğü tarafından namaz eğitim sertifikası verildi.

Program sonunda İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Bilge Eğitim Der Başkanı Bedir Karakayalı şunları söyledi: "Kur'an Nesli Platformu tarafından bu yıl 'Hayat namazla güzeldir' sloganıyla başlatılan namaz etkinliği programı için Mersin'de iki hafta boyunca 3 kardeş derneklerle beraber çocuklara namaz eğitimi verildi. İki hafta boyunca verilen namaz eğitimi programının bugün finalini Mersin Ulu Camii'nde yaptık. Bu tür etkinliklerle çocuklara namaz ve camileri sevdirme adına adım atmaya çalışıyoruz. Allah Teâla bu yolda çocuklara eğitim veren tüm eğitmenlerimizden razı olsun ve ayaklarımızı sabit kılsın." (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir