• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Midyat'ta "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ta, Kur'an Nesli Platformuna üye Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim- Der) tarafından, "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Bağlar Mahallesi'ndeki Hz. Muhammed Camii'nde, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik namaz eğitimi final programı düzenlendi.

Program öncesi Seyfettin Güneştan Caddesi'nde onlarca erkek ve kız çocuğu ellerinde namazın önemini vurgulayan pankartlarla yürüyüş yaptı. Sık sık tekbir ve slogan atan miniklerin namaz yürüyüşüne çevredeki vatandaşlar alkışlarla, sürücüler ise korna çalarak destek verdi.

Dernek binasında 15 gün verilen eğitimle 6 ile 10 yaşları arasındaki çocuklara abdest ve namaz ile ilgili bilgiler verildi. Çeşitli sportif etkinlikler dışında çocuklara yönelik piknik ve yüzme programları uygulandı.

15 günlük eğitim sonunda Bağlar Mahallesi'ndeki Hz. Muhammed Camii'nde, namaz eğitimi final programı düzenlendi. Programa 60'ı aşkın çocuğun yanı sıra, aileleri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Program, çocuklardan Tarık Ayyıldız'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından yine erkek ve kız çocukları tarafından Kur'an, Hadis ve ilahiler okundu.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Fehmi Kaplan, Hz. Muhammed'in namaz ve abdest ile ilgili ashabıyla sohbet ettiği hadisinden örnek vererek namazın ve cemaatle kılınmasının önemine vurgu yaptı.
Kaplan konuşmasında, "Evinin önünden geçen bir nehirde her gün beş defa yıkanan kimsede herhangi bir kir kalmadığı gibi, beş vakit abdest alıp namaz kılan kimse ise günahlarından, haramlardan, üstündeki maddi ve manevi pisliklerden arınmış olur." dedi.

Eğitime katılan çocuklara başarı belgesinin verilmesinin ardından program, Selahattin Yeniay'ın  yaptığı dua ile sona erdi.
Düzenlenen program hakkında bilgi veren Yeniay,  Kur'an Nesli Platformu'nun ağustos ayını namaz ayı olarak ilan etmesi nedeniyle düzenledikleri,  15 günlük namaz eğitimi programının çok verimli geçtiğini ve çocukların bu tür programlarda birbirinden etkilendiklerini, bunun eğitimlerine olumlu yansıdığını ifade etti.

Çocuklara abdest, namaz, kamet, ezan ve cemaatle namaz kılmayı öğrettiklerini belirten Yeniay, amaçlarının, ebeveynlere küçük yaştan itibaren çocukların namaz kılmalarının önemine dikkat çekmek olduğunu sözlerine ekledi.

Programın ardından  duygularını paylaşan çocuklar, 15 günlük eğitim süresince çok güzel bilgiler edindiklerini, abdest ve namazı öğrendiklerini ifade ettiler.

Katılımcılardan M. Tarık Ayyıldız, "Kur'an Nesli Platformunun düzenlediği namaz programına katılmak istedik ve katıldık. Çok güzel şeyler öğrendik. Her sabah abdest alıp bize öğrettiler. Bizde abdest alıp, namaz kıldık. Ayrıca eğlenceli aktivitelerde vardı." diye belirtti.

Ahmet Yasin Aygün ise "Bu programla küçük çocukların namazı ve abdesti iyi bir şekilde ve kolay öğrendiklerini düşünüyorum. Cemaatle namaz kılmayı teşvik ediyor. Herkesi camiye cemaatle namaz kılmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Timurtaş Aygün ve Hubeyb Çelik, 15 günde abdest, namaz, kamet ve cemaatle namaz kılmayı öğrendiklerini ifade ettiler. (Süleyman Tunç-İLKHA)



















































Bu haberler de ilginizi çekebilir