• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Doğubayazıt`ta "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmed-i Hani'nin diyarı, Doğubayazıt'ta Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen 'Ağustos Ayı Namaz Ayı' etkinlikleri kapsamında, 15 günlük abdest ve namaz eğitimini tamamlayan çocuklar ilçedeki bir düğün salonunda etkinlik düzenledi.

Etkinliğe; HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemal Arvas, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program akışının tümünde çocukların görev alması katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Sunumunu çocuklardan Hasan Nasrallah Boran'ın yaptığı program, yine çocuklardan Ammar Boran'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Öğrenciler tarafından 'Abdest ve Namaz' temalı sergilenen tiyatro beğeni topladı. Program çocukların seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Etkinlikte; HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemal Arvas bir konuşma yaptı. Arvas, ebeveynlerin çocukların, hem dünya hem de ahiretlerinden mesul olduğunu vurguladı.

Arvas, "Kardeşlerimiz gerçekten güzel bir çalışma yapmışlar. Şunu yakinen bilmemiz gerekiyor ki Vallahi Billahi ve Tallahi yarın Mahkeme-i Kübra bizi bekliyor. Hesap günü bizi bekliyor. Bu dünyada bütün yaptıklarımızdan tek tek hesaba çekileceğiz. Kimse gaflete dalmasın. Şunu iyi bilelim ki anne-babalar olarak veya toplumun yetişkinleri olarak çocuklardan mesulüz. '3-5 çocuktan ne olur.' demeyelim. Malumuz caddede yürüyerek geldik. Beklide orda birkaç kişi seyretti, belki duygulandı,  belki de ibret aldı. Allah-u Teâlâ tekrar bu çalışmayı yapan kardeşlerimizden razı olsun. Malumunuz Kur'an Nesli Platformu Doğubayazıt'ta tek değil, Türkiye genelinde bu programları ağustos ayı içerisinde yapmaya devam ediyor ve devam edecektir inşallah. Rabbim İslami çalışmaları dünya genelinde çoğaltsın inşallah. Ümmete hidayet versin. Ümmeti gaflet uykusundan uyandırsın. Ümmete vahdet, birlik ve beraberlik versin. Bizi her zaman dış güçlerin provokasyonlarından, saldırılarından muhafaza etsin. Bizi ümmet bilinciyle, İslam kardeşliğiyle yetiştirsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Programda Kur'an Nesli Platformuna üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesinin düzenlediği 15 günlük namaz eğitimini birincilikle tamamlayan Ammar Boran'a bisiklet hediye edildi.

Program çocuklara verilen hediyelerle ve ardından namaz öğrencilerinden Muhammet Demir'in yaptığı dua ile sona erdi. (Ramazan Zeren-Mutlu Zeren-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir