• DOLAR 32.569
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2434.866
  • ...
İstanbul`da kurbanlık fiyatları 2016 ile aynı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da kurban pazarları oldukça hareketli. Kurban Bayramı`na bir haftadan az süre kala Ümraniye ve Sultangazi`deki iki büyük kurban pazarında satıcılar ile alıcılar arasında alım-satım hareketliliği yaşanıyor. Kurban pazarlarında canlı büyükbaş hayvanın kilo fiyatı Avrupa yakasında 20-23 lira, Anadolu yakasında 20-24 lira arasında seyrediyor. Kurbanlığın bol olduğu pazarda, 10 günlük bayram tatili nedeniyle memleketinde kurban kesmek isteyenler olduğu için satıcılar rekabetin az olduğu pazarda fiyatları ise geçen yıl ile aynı tutmuş.

BAYBURT`TAN GELDİ ÇOĞUNU SATTI

Bayburt`tan Ümraniye`deki kurban pazarına 30 tane büyükbaş kurbanlık getirdiğini ve elinde sadece 8 kurbanlık kaldığını anlatan Savaş Karslı “On günlük tatil nedeniyle geçen yılki müşterilerim dahil pek çok kişi İstanbul`dan ayrılıp, memleketlerinde kurban kesiyorlar. Ama yine de fiyatların geçen yıl ile aynı olmasından dolayı bu yıl satışlar gayet iyi gitti. Tüm hayvanlarımı satacağımı düşünüyorum” dedi.

Sultangazi`deki kurban pazarında da hafta sonu yoğunluğu vardı. Pazara geçen sene olduğu gibi bu yıl da Yozgat`tan 40 büyükbaş hayvan getiren Dursun Bulut adlı satıcı ise “Vatandaşlar artık bizimle sıkı pazarlıklar yapmayı bir kenara bıraksın. Hayvanlarımız zaten uygun fiyattan satılıyor. Geçen yıla göre zam yapmadık Bende 780 kiloluk en büyük hayvan 13.500 TL`ye satılıyor. En küçüğü ise 520 kilo ve 9 bin 500 TL. Bu fiyatlar bizce gayet uygun, kurbanlık da bol olduğu için herkesi pazara bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir