• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
Sarhoş kafayla ‘Adalet` aranmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

CHP'li Enis Berberoğlu`nun casusluktan tutuklanmasından sonra 'Adalet Yürüyüşü' adıyla Ankara'dan İstanbul'a yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu şimdi de Çanakkale`de Şehitlik Alanı`nda Adalet Kurultay`ı düzenliyor. Adalet Kurultayı öncesi bir kitapçık yayınlayarak kamp alanında şehitlerin aziz hatırasına saygısızlık olabilecek hareketlerin yapılmaması belirtilmişti. Ancak, saatler ilerleyip hava karardığında bazı CHP'liler kendi partilerinin uyarısını dinlemeyerek içki masası kurdular. Görüntüler sosyal medyanın da gündemindeydi. Binlerce şehidin yattığı topraklarda içkili-danslı görüntüler vatandaşların ve siyasetçilerin tepkisine neden oldu.

CHP'NİN HASSASİYETİ BU KADAR
CHP'nin sözde Adalet Kurultayı kuralları yayınlayıp birinci maddeye de ''Adalet Kurultayı Çanakkale savaşlarının geçtiği bölgede yapılacaktır. Burada yapacağımız bütün faaliyetlerimiz, Aziz şehitlerimizin değerli hatıralarına yakışır hassasiyette olmalıdır.'' ibaresini koymasına rağmen CHP'liler yine bildiğini okudu.

ŞEHİTLİKTE İÇKİLİ ALEM!
Çanakkale'deki şehitlik alanında kamp kuran CHP'liler, şehitlikte içkili alem yaparak büyük bir saygısızlığa imza attı. Milletin değerlerini hiçe sayan CHP'lilerin içkili alemi sabaha kadar sürdü. Rezalete herhangi bir CHP'li yöneticinin müdahale etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

ADALETİN İKİ GÖZÜ İÇKİYE KAPALI MI?
HÜDA PAR İstabul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “Türkiye`de Adalet, elinde terazi bulunan iki gözü kapalı bir heykelle sembolize ediliyor. Türkiye`de içkiyi ideolojik bir araç olarak kullanan, dokunulmazlık zırhı giydiren bu kirli zihniyet, içkiye yöneltilen her eleştiriyi “özgürlüğün kısıtlanması” bağlamında değerlendiriyor. Bu çarpık zihniyet sadece Çanakkale`de değil, Türkiye`nin neresinde olursa olsun içkiye karşı gözün kapatılmasını hatta kör olmasını istiyor.” dedi.

SARHOŞ KAFAYLA ‘ADALET` ARANMAZ
Elibüyük, “Bilinmesi gerekir ki içki adalet aracı değil acizlik aracıdır. Ancak aciz kimseler kendilerini içkiye verir. Sarhoş zihin kullandığı aracı uçuruma götürür. Sarhoş zihniyet böyleyken adaleti nasıl bulsun? Bu nedenle adalet arayışı sarhoş kafayla olmaz. İçki içenler en başta kendi kendilerine sonra diğer insanlara karşı adaletsizlik yapmış oluyor. Böyleyken bu şekilde nasıl adalet arayışı söz konusu olabilir?” diyerek tepkisini dile getirdi.

“BU MİLLETİN HASSASİYETLERİNE DOKUNUYORLAR”
Tepki çeken içkili alem ile ilgili konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Abdullah Başcı ise, şunları söyledi; “Bizim değerlerimiz var. Değerlerimizi normal bir çocuğa da sorsanız bilirler. İnanç, itikat ve ibadet doğrultusunda vatan için canlarını veren yiğitlerin Çanakkale gibi bir yerde kemiklerini sızlatmak çok üzücü bir olay. Çünkü onlar vatan için canlarını verdiler. Çanakkale de normal bir program gerçekleştirirken arkasından da içki alemine takılmaları ve ana muhalefet partisinin mensuplarının bunu yapması söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Biz insanların özel hayatına karışmıyoruz, ilgilenmiyoruz. Alkol alınacak yerler, mekanlar var oralarda sabahlara kadar içsinler. Bu bizi ilgilendirmez kendi özel hayatlarıdır. Çanakkale gibi şehitlerimizin kucak kucağa yattığı bir yerde böyle ahlaksızca utanmadan o şişeleri devirmeleri bu milletin hassasiyetlerine dokunmaktır. Onun için kim yaptıysa kimler bizzat işin içindelerse bir kez daha lanetliyorum.”

CHP BUNA DA TİYATRO DEDİ
CHP, yayınlanan görüntüler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. 250 kişinin hayatını kaybettiği yüzlercesinin de yaralandığı 15 Temmuz darbesi için tiyatro diyen CHP bu görüntüler için de tiyatro nitelendirmesinde bulundu. Basın toplantısı düzenleyen CHP sözcüsü Bülent Tezcan'a kurultaydaki içkili görüntüler soruldu. Konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını, şehitlerin huzurunda içki içilmesine izin vermeyeceklerini bildiren Tezcan, bira kutularının bölgeye bir 'plan' uğruna sokulmuş olabileceği ihtimalini dillendirdi.

“80 MİLYONUN ADALETE SUSAMIŞLIĞI VAR”
CHP Lideri Kemal Kılıçaroğlu kurultayda yaptığı konuşmada “80 Milyonun adalete susamışlığı var” demişti. Kamuoyu, ‘CHP adalete mi içkiye mi susamış?` diye sorguluyor.  CHP Lideri Kemal Kılıçaroğlu kurultayda yaptığı konuşmada şunları söylemişti; “Ama bize şunu asla söyleyemediler. “Kardeşim yürüyorsunuz da bu ülkede hukuk var niye yürüyorsunuz” diyemediler. Çünkü onlar da biliyordu ki, bu ülkede hak da hukuk da adalet de yok. İranlı bir bilge şunu söylüyor “Dünyanın bütün nehirleri bir kişinin adalete susamışlığına yetmez” Bugün Türkiye`de bir kişinin değil 80 milyonun adalete susamışlığı var. Bir anket yapılıyor. Vatandaşlara soruluyor. Soru aynen şu “Herhangi bir nedenle yolunuz adliyeye düştüğünde hakkınızda adil karar verileceğine inanıyor musunuz” Bu soruya, “Evet adliyeye yolum düşerse adil karar çıkar” diyenler yüzde 19. “Hayır bu ülkede adalet yoktur” diyenler yüzde 73. Görüş bildirmeyenlerin oranı da yüzde 8. Bu toplumun en az yüzde 80`i bu ülkede adaletin olmadığını bize söylüyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir