• DOLAR 32.56
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.08
  • ...
Batman'da "Sokak Yıldızları Gençlik Merkezi" açılış programı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı ile yürütülen İlim Yayma Cemiyeti Batman Şubesi 'Sokak Yıldızları Gençlik Merkezi' projesi açılış programı Öğretmen Evi Konferans Salonunda yapıldı. 

Açılış programına Batman Valisi Ahmet Deniz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanı Davut Okçu, bazı kurum müdürleri, STK temsilcileri ve projede yer alan öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, "Dünyada rekabet var. Kimse kimseye acımıyor. Bizlerin bilgili olmaları, çocukların kültürlü olmaları, üretmeleri, bilgiye sahip olmaları ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir. Eğer biz o manevi bilgiyi veremezsek birileri 15 Temmuz'da yaptığı o hainlik gibi manevi duyguları suistimal ederek çocukların kafalarını zehirler. Hainlere fırsat vermemek için STK'larımıza çok görev düşüyor. Bizlere düşen de sizleri desteklemek, karşılıklı bilgi alışverişi içerisinde çocuklarımızın ve ülkemizin güzel yerlere gitmesi için çalışmak. Batman potansiyeli olan bir şehirdir." dedi.

Bu yıl başlatılan 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' projesinden söz ederek konuşmasına devam eden Deniz, "Okul öncesi eğitim ile ciddi bir mesafe almaya başladık. Asla yeterli değil. Bizim Batman olarak her zaman bir hedefimiz var. Her şeyde ilk sırayı zorlayacağız. Bunu yapabiliriz. Yeter ki inanalım, çaba sarf edelim ve yüreğimizi ortaya koyalım. Her alanda başarıyı göstereceğiz. Bu şehir buna müsait. Yeter ki biz bir, beraber ve bütün olalım. Şehrimizin huzuruna, güzelliğine sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşması yapan İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Davut Okçu, Batman'ın önemli bir özelliği olduğunu, Türkiye'de genç nüfusun en fazla olan ikinci vilayet olduğunu kaydetti.

Proje ile ilgili bilgi veren Okçu, "Öğrencilerimizin temini konusunda Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle iş birliği yaptık. Projemiz oradan geçmişti. Ayrıca bu öğrencilerle Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz zaten ilgileniyor, kendileriyle iş birliği yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tesislerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Biz gençlik merkezi açtık. Gençlik merkezinde iki tane dersliğimiz, bir satranç sınıfımız, bilgi teknolojisi sınıfımız ve 3 binden fazla kitabı olan kütüphanemiz var. Öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda bilgisayar, dil ve sanatsal kursları açmayı düşünüyoruz." dedi.

STK temsilcileri olarak öğrencilerle daha çok ilgilenmek zorunda olduklarını ifade eden Okçu, "Kamu kurumları gerçekten iyi çalışmaları gerekiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz çalışıyor. Keşke üniversitemiz de arzu ettiğimiz ölçülerde olsaydı. Karabük gibi bir üniversitemiz var. Karabük'ün nüfusu 100 bin ama öğrenci sayısı 40 binin üzerindedir. Gerçekten gıpta ediyoruz, Karabük'e özeniyoruz. Bizimle birlikte kurulan ama öğrenci sayısı ve fiziki imkânları bizim iki mislimiz olan Muş ve Siirt Üniversitelerine özeniyoruz. Dolayısıyla tüm sivil ve resmi teşkilatların gençlerimize yönelik faaliyetleri yürütme konusunda iş birliği yapmaları şarttır." şeklinde konuştu.

Projeye katılan öğrenciler adına konuşan çocuklardan Semanur Aküren, şunları söyledi: "Bazı öğrencilerin maddi durumu olmadığı için hiçbir şey alamıyorlar ve okula da gelemiyorlar. Onlar çalışmak ve simit satmak zorunda kalıyorlar. Kışın kıyafetimiz olmadığı için giyinemiyoruz ve üşüyoruz. Kurumumuz için sizden yardım istiyoruz." (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir