• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
STK`lar bayramda ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da, Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayan sivil toplum kuruluşları (STK), yapacakları yardımlarla Suriyeli sığınmacılar, terör mağduru aileler ve diğer ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek.

Her yıl bayramda çok sayıda aileye ulaşan sivil toplum kuruluşları, bu sene de tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine çeşitli desteklerde bulunmak üzere çalışmalarını tamamladı.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır İl Başkanı Sıddık Furkan, AA muhabirine, hedeflerinin on binlerce aileye kurban eti ulaştırmak olduğunu söyledi.

Yasinler et dağıtmaya devam edecek

Kentte 3 yıl önce Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken terör örgütü PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları adına çalışma yapacaklarını anlatan Furkan, şunları kaydetti:

"Geçen yıl olduğu gibi 'Yasinler kurban eti dağıtmaya devam ediyor' sloganıyla çalışmamız devam edecek. Bu sloganla Türkiye'nin tüm bölgelerinde ve dünyanın belirli ülkelerinde faaliyetler yürüteceğiz."

"Binlerce aileye yardımlarımızı ulaştıracağız"

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Nazlıcan da hem kentteki ihtiyaç sahiplerini hem de Suriye, Gazze ve Afrika'daki Müslümanları bayramda sevindireceklerini belirtti.

"Kurbandaki asıl gaye Allah'ın emrettiği bir emri hakkıyla yerine getirmektir. Bizler sahip olduğumuz imkanları mazlum kardeşlerimizle paylaşarak en azından o birlikteliği sağlıyoruz." diyen Nazlıcan, binlerce aileye yardımlarını ulaştıracaklarını bildirdi.

Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Başkanı Veysi Çiçekli ise Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, özellikle yetim ve terör mağduru ailelere yoğunlaşacaklarını dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir