• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Erdoğan`ın ofisindeki böceklerde flaş gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ`nün emniyet yapılanmasına ilişkin hazırlanan ‘mahrem imamlar` iddianamesinden çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 731 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye göre örgüt, Emniyet Genel Müdürlüğü içerisindeki yapılanmasını, bölge ve kurum bazında 10`a ayırdı; İstihbarat Daire Başkanlığı`nı da (İDB) ‘Dil Kursu Büyük Bölge Temsilciliği` adındaki birime bağladı.

FETÖ'DEN YILDIZ BİRİM

FETÖ`nün ‘Yıldız` olarak da adlandırdığı bu birim, ‘mahremin mahremi` olarak nitelendiriliyor. Sözkonusu ‘Yıldız` isimli birimden sorumlu ve doğrudan emniyet imamına bağlı ‘temsilci`nin altında, ‘genel müdür`, ‘müdür`, ‘genel sekreter`, ‘küçük bölge sekreteri`, ‘il sekreteri`, ‘rehberlikçi`, ‘ATM` (Arama Tarama Mesulü), ‘zümre başkanı/müdür yardımcısı` ve ‘öğretmen` bulunuyor.

‘DİL KURSU` PERDELEMESİ

İddianamedeki bilgilere göre ‘Yıldız` (İDB) temsilcisine gönderilen para, ‘Dil Kursu` diye kodlandı. Her ay ‘Dil Kursu` adı altında ödenen para ise 5 bin ile 572 bin TL arasında değişiyor. Para transferinin ‘açıklama` kısmında yazanlar ise daha da ilginç: ‘Nöbete giden abiye maaş`, ‘nöbete giden abiye bilet parası`... Yine iddianameye giren bir word belgesinde “Dil kursunun Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım ödemeleri tutarı olan 3 milyon 454 bin TL`yi ödemiştik” yazısı yeralıyor. Başka bir belgede ise “Abi, burası için de Yunus Bey dün yazmış, ‘şirket giderlerimiz için yeniden çalışma yaptık, aylık giderlerimizi azaltmaya çalışıyoruz` diye. ‘İnsanları kırmadan dökmeden çalışın, beraber de değerlendirir Kadir Abiye yazabiliriz` dedim” ifadeleri bulunuyor.

CASUS BİLİŞİM ŞİRKETLERİ

Bu ifadeler aslında FETÖ`nün, ‘Yıldız` olarak kodladığı İDB`ye aktardığı paraları anlatıyor. Örgütün kontrolünde olduğu dönem usûlsüz dinlemelerin merkezi olarak bilinen Emniyet İstihbarat Dairesi`ne ‘hizmet` etmesi için FETÖ`nün bazı şirketler kurduğu, bu şirketler kanalıyla Yıldız kaynaklı operasyonlarda kullanılmak üzere yüksek teknoloji ürünü dinleme aygıtları satın aldığı ortaya çıktı. ‘Himmet` adı altında toplanan paralar, İDB temsilcisi tarafından ‘Dil Kursu` kodlamasıyla bu şirketlere aktarıldı. Şirket paraları ise örgüt üyesi polislere ‘dinleme cihazı` gibi teknik cihaz ve malzeme tedariğinde kullandı. İddianameye göre, ‘Yıldız` biriminin kurduğu şirketler arasında ‘Arinkom`, ‘Ahenk Denetim`, ‘Baraan`, ‘Software` isimli bilişim şirketleri bulunuyor.

ERDOĞAN'IN OFİSİNDEKİ BÖCEKLER DE YILDIZ BİRİMİNDEN

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerinde ‘böcek` diye tabir edilen dinleme cihazları bunmuştu. Yurtdışından satın alındığı tespit edilen böcekleri FETÖ`nün İDB`deki üyelerinin yerleştirdiği ortaya çıkmıştı. Bu böceklerin de ‘Yıldız` birimi altında kurulan bilişim şirketleri aracılığıyla temin edildiği ‘Garson` kod isimli gizli tanığın beyanlarında geçti.

DİNLEME CİHAZLARI İSRAİL'DEN

Gizli tanık Garson, ‘Dil Kursu-Yıldız` birimine bağlı casus şirketlerden birini FETÖ`nün ‘Mert` kod adlı kişiye kurdurduğunu, örgütte aynı zamanda ‘mahrem imam` görevini yürüten bu kişinin zaman zaman İsrail`den teknik cihaz ve dinleme aygıtları satın aldığını anlattı. Erdoğan`ın ofisinde ‘böcek` ele geçirilmesinden sonra Mert`in, İsrail`e yaptığı son siparişi iptal ettiğini anlatan Garson, buna rağmen İsrail`in parayı ısrarla istediğini, paranın ödenmesiyle birlikte Mert`in “Şirketim zarar ediyor” şeklinde serzenişte bulunduğunu söyledi. Garson, o sürece ilişkin “Başbakanın ofisinde bulunan böceğin FETÖ`ye bağlı şirketler tarafından temin edilerek operasyonun FETÖ tarafından yapıldığını daha net anladım” diye konuştu.

Yeni Şafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir