• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
"Belediyeden mahallemizdeki hayvan ağıllarını kaldırmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkezdeki kimi mahallelerin içerisinde kalan hayvan ağıllarının çevreye yaydığı kötü koku nedeniyle dışarı çıkamadıklarını söyleyen mahalleli, yetkililerden mahalle içinde kalan ağırların kaldırılmasını istediler.

Kent Merkezine bağlı Kültür Mahallesi, Aşağı Çarşı ve Simani mahallelerinin yerleşim yerinde kalan hayvan ağıllarından yayılan kötü koku nedeniyle rahatsızlığını dile getiren vatandaşlar, mahalle ve yerleşim yerinde kalan hayvan ağıllarının rahatsız edici durumundan yetkililerin haberi olmasına rağmen bir müdahalenin yapılmadığını ileri sürdüler.

İLKHA'ya konuşan mahalleli, yetkililerin bir an önce yerleşim yeri içinde kalan hayvan ağırlarının kaldırılmasını talep etti.

Kültür Mahallesi'nin şehrin en büyük mahallesi olduğunu söyleyen mahalle Muhtarı Ali Bozkurt, mahallelerinin içinde kalan hayvan ağıllarından yayılan kötü koku nedeniyle mahalle sakinlerinin rahatsız olduğunu söyledi.

Bozkurt, "Mahallede bulunan ağıllardan dolayı kötü koku var ve mahalleliyi rahatsız ediyor. Belediyeden ricamız bunları kaldırmasıdır. 30-40 yıldır bu mahalle içinde bulunan ağıllar bizleri rahatsız ediyor. Eskiden tek katlı evler vardı, fazla kimse rahatsız olmuyordu, şimdi binalar yapıldı herkes durumdan rahatsız. Bir an önce belediye tarafından başka bir yere taşımasını istiyoruz. Rica ediyoruz. Mahallemizde çok güzel bir halı saha ve aile çay bahçesi yapılmış, insanlarımız oturmaya geliyor. Ağıllar nedeniyle yayılan kötü koku insanları rahatsız ediyor. Bu ağıllar belediye sınırları içinde olduğu için belediyenin müdahale edip kaldırması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Kendi evimizde rahat değiliz"

Ağıllardan çevreye yayılan kötü koku nedeniyle dolayı büyük bir sıkıntı yaşadıklarını ifade eden mahalle sakini Mirza Çiftçi, "Ağıllardan gelen kokudan dolayı kendi evimizde çok rahatsız oluyoruz. Hele hele saat 21.00 ila 24.00 arası orda ne yapılıyor bilmiyorum ama kokudan geçilmiyor. Vallaha kendi evimizde rahat değiliz.  Burası güzel bir vadi olur diye ev aldık yüksek fiyata. Burası mezbahane ve hayvan çiftliği olmuş. Yetkililer bizi bu durumdan kurtarsınlar. Kimin alanına giriyorsa bu ağılları buradan kaldırsınlar." dedi.

"Mahalle sakinleri kokudan dolayı pencere ve kapılarını açamaz hale geldi"

Kültür Mahallesi'nde büyük bir yatırım yaparak, halı saha ve aile oturma bahçesi yapan Selim Çetkin ise "Burada mahallelinin ailece gelip nefes aldığı bir işletme, tesis yaptık. Hemen tesisin yakınlarında olan hayvan ağıllarından yayılan kötü kokular mahalleliyi rahatsız ettiği gibi buraya dinlenmeye gelen insanları da rahatsız ediyor. Burada bu Çapakçur Vadisinde bulunan han ve hayvan ağıllarından gelen ve rüzgârın etkisiyle çevreye yayılan kokular tüm mahalleyi, hatta karşı tarafta bulunan Bingöl Devlet Hastanesinde yatan hastaları da rahatsız ediyor. Mahalle sakinleri kokudan dolayı pencere ve kapılarını açamaz hale geldi. Bu ağıllar 30-40 yıl önce yapıldığında yerleşim yeri dışındaydı, şimdi ise yerleşim yeri içinde kaldı. Yetkililerin bir an önce bu ağılları buradan kaldırmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kötü kokudan dolayı evde pencere ve kapı açamadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Cengiz Ayden de belediyenin de bir an önce bu ağıl ve hanları kaldırması gerektiğini söyledi. (Nihat Kanat - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir