• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Dışişleri Bakanlığı Myanmar`daki saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Myanmar'da gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırıların kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "Myanmar'da Rakhayn eyaletinin kuzeyinde 25 Ağustos 2017 günü güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylardan endişe duyuyoruz. Saldırıları kınıyor ve Rakhayn eyaletindeki sorunların şiddet yoluyla çözülemeyeceğini vurguluyoruz." denildi.

Saldırılara karşı alınacak önlemlerde sivil halka zarar verilmemesinin temenni edildiği açıklamada, "Saldırıların Rakhayn eyaletindeki sorunların çözümüne yönelik kapsamlı çözüm tavsiyeleri içeren Rakhayn Danışma Komisyonu'nun raporunun açıklandığı sırada meydana gelmiş olmasından ayrıca üzüntü duyuyoruz. Bölgedeki sorunların söz konusu raporda yer verilen tavsiyelerin bir an evvel hayata geçirilmesi suretiyle çözüme kavuşturulması samimi arzumuzdur. Saldırılara karşı alınacak önlemlerde sivil halka zarar verilmemesini ve geçtiğimiz yılın son aylarında ortaya çıkan insani krize benzer bir duruma yol açılmamasını temenni ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir