• DOLAR 32.567
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2417.02
  • ...
Diyarbakır`da çocuklar namaz için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da Kur'an Nesli Platformu'nun verdiği eğitimle namazla tanışan çocuklar, farkındalık yürüyüşü yaparak, Ulu Camide toplu namaz kıldı.

"Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında iki haftada namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 6-10 yaş arasındaki binden fazla çocuk, namaz ibadetine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaparak, toplu namaz kıldı.

15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayarak namazla tanışan çocuklar, Sur ilçesinde 27 sahabenin medfun bulunduğu Hz. Süleyman Camii'nde biraya geldiler. Burada öğle namazını cemaatle kılan çocuklar, İslam'ın 5'inci haremi şerifi olan Ulu Camii'ne kadar yürüdüler.

Salavat ve tekbirler eşliğinde yürüyen çocuklar, "Namaz Dinin direğidir" sloganı attılar. Çocukların namaz yürüyüşü, çevredeki halk tarafından beğeni topladı. Çocukların tekbir ve salavatlarına çevredekiler de eşlik ettiler.

Büyük bir kalabalıkla Ulu Camii'ne gelen çocuklar, camide saf oluşturarak, toplu halde şükür namazı kıldılar. Namazın ardından çocuklar, Allah'ın 99 ismini okudular.

Camide toplanan çocuklara yönelik Ulu Camii Müezzini Recep Sevuk bir konuşma yaptı.

Namazın öneminden bahseden Sevuk, "Allah'ın birliğini tasdik etmek bizim için en büyük görevdir. Bundan sonra farzların en büyüğü olan namazdır. Namaz imanın alametidir. Kalbin nurudur. Ruhun kuvvetidir, müminin miracıdır. Bu namaz sayesinde müminin yüce Allah'ın manevi ruhuna yükselişidir, yüce Allah'a yalvararak manevi yakınlığa erişmesidir. Biz öldüğümüzde hesaba çekileceğimiz zaman hesapta sorulacak ilk soru namazdır. Eğer kişinin namazı tamamsa inşallah kurtuluşa erer. Eğer biz namazı yakut ve elmas seviyesine ulaştırırsak ömrümüz boyunca kıldığımız namazları Cenabı Hak o en son elmas değerindeki namaz üzere sayar ve inşallah biz onun sayesinde kurtuluruz." dedi.

Sevuk'un konuşmasının ardından çocuklar toplu dua ederken, okunan duanın ardından program sona erdi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır Koordinatörü Hayri Başeğmez, geçen yıl "Namaz Gözümün Nuru" adıyla başlattıkları etkinliğin ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Namaz kılmanın önemine değinen Başeğmez, namazla büyüyen çocukların topluma ve ailelerine faydalı olacaklarını belirtti.

Bu seneki etkinliklerini "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla yaptıklarını ifade eden Başeğmez, şunları söyledi: "Bu kapsamda bizler ağustos ayından itibaren binlerce kız ve erkek çocuğa namaz eğitimi programını uyguladık. Dini bilgiler verdik. Rabbime şükürler olsun, bizler Resulullah'ın 'Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onlara namazı öğretin, namazı hatırlatın.' hadisine mazhar olmaya çalıştık. Amacımız, toplumun her alanına yılda bir defa da olsa çocuklarla beraber namaz bilincini oluşturmak ve hayatın namazla ne kadar güzel olduğunu anlatabilmektir."

"Çocuklarımız namazla büyürse hayatları daha güzel olacaktır"

"Bizler görevimizi yaptık, artık sıra velilerde." diyen Başeğmez, "Velilerimize tavsiyelerimiz, namaz eğitimi alan çocuklarımızın evde namazlarını onları incitmeden ve rahatsız etmeden kontrol etmeleridir. Öncelikle ailelerimizin namaz konusunda tembellik göstermemeleridir. Çünkü tembellik gösteren bir anne ve baba çocuğuna namaz konusunda ciddi olmasını söyleyemez. Velilerimiz çocuklarıyla beraber günde bir defa da olsa namaz kılsınlar, dini sohbetlerde bulunsunlar. Çocuklarımız namazla büyürse hayatları daha güzel olacaktır. Topluma ve ailelerine yararlı olacaklar. Allah'a çok güzel bir kul olacaklardır. Diyarbakır sahabeler şehri olduğu için çocuklarımıza sahabeleri tanıtmak amacıyla Hz. Süleyman Camii'ne gittik. Sahabeleri ziyaret ettik ve fatihalar okuduk. Daha sonra İslam'ın 5'inci haremi şerifi olarak kabul edilen Ulu Camii'ne geldik." ifadelerini kullandı.

Namaz eğitimini tamamlayan çocuklar ise namaz kılmanın sevincini yaşadıklarını belirttiler.

Eğitimini tamamlayan öğrencilerden Muhammed Cihat Atan, herkesi namaz kılmaya davet ederek, "Herkes 'Allah-u Ekber, Allah-u Ekber' diyor, inşallah daha çok oluruz. Namaz kılmak çok güzel bir şey, herkesi namaz kılmaya davet ediyorum. Bütün Müslüman kardeşlerim, herkes inşallah namaz kılar ve çoğalırız. Bütün Diyarbakır inşallah camiye gelir. Ezanlar susmaz inşallah, herkes namaz kılar." şeklinde konuştu.

"İnsan namaz kıldığında ruhen ferahlıyor"

Namaz kılınca ferahladığını ifade eden Muhammed Şefik Akyıldız da "Namaz kılmak çok güzel bir şey. İnsan namaz kıldığında, abdest aldığında ruhen ferahlıyor. Bütün Müslüman kardeşlerimi camiye davet ediyorum. Burada namaz kılınışını öğreniyoruz. Buraya namaz kılmak için toplandık." dedi.

Namaz kılıp camiye gitmeyi çok sevdiğini belirten Abdulvahap Keşli ise namaz kılmanın, camiye gitmenin çok güzel olduğunu söyledi. (M. Hüseyin Temel, Mehmet Çelik - İLKHA)


















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir