• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
"Çocuklarımıza namazı sevdirmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te "Hayat Namazla Güzeldir" programı kapsamında 15 günlük abdest ve namaz eğitimini başarıyla tamamlayan kız çocukları yürüyüş gerçekleştirdiler.

Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında 6 ile 10 yaş arası çocuklara yönelik "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi. Namaz ibadetine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen programda bir araya gelen çocuklar, program öncesi bir yürüyüş yaptılar.

Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüşte çocuklar ellerinde, "Hayat Namazla Güzeldir", "Hayatındaki Eksik Parçanın Namaz Olduğunu Düşündün mü?", "Anne-Baba Bana Namazı Öğret", "En Tatlı Sabahlar Sabah Namazıyla Başlar" ve "Namaz İnsanlara Sunulan Altın Bir Anahtardır" yazılı dövizleri taşıyıp, salavat ve tekbirler eşliğinde yürüdüler.

Çocukların namaz yürüyüşünün, çevredeki vatandaşlar tarafından beğeni topladığı görüldü. 15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayarak namazla tanışan çocuklar için düzenlenen programa aileler de katılım gösterdi. 

Yürüyüşün ardından öğrenciler için Gaziantep Umut Kervanının seminer salonunda bir program düzenlendi. Etkinlikte, bütün çocuklar ezberledikleri ayet, hadis ve ayet meallerini okudular. Ardından ilahi seslendiren çocukların sergiledikleri tiyatro gösterimi katılımcılardan beğeni topladı.

Programda konuşan Nisanur Dergisi yazarlarından Esma Akbalık, çocuklarının namaz kılmasını isteyen ebeveynlerin öncelikle kendilerinin namaz kılması ve onlara model olması gerektiğini söyledi.

Kur'an Nesli Platformu tarafından ağustos ayının namaz ayı ilan edildiğini hatırlatan Akbalık, "Bizler de bu kapsamda Gaziantep'te geleceğimiz olan çocuklarımıza namazı sevdirmek için yaklaşık 15 günlük bir program düzenledik. Bu programda çocuklarımıza namazı ve abdesti öğrettik. Namazda okunan süre ve ayetleri, duaları ezberlettirdik." dedi.

"Çocuklarımıza namazı sevdirmeliyiz"

Hz. Muhammed zamanında çocukların mescitte arka tarafta saf tutup, namaz kıldıklarına değinen Akbalık, "Çocuklarımıza namazı sevdirmeliyiz. Bunun için de ebeveynler olarak bizler namazımıza dikkat etmeliyiz. Çocuklar hayatlarında daha çok gördüklerini uygularlar. Kendi anne ve babalarından gördüklerini yapmak isterler. Çocuk neye inandığımıza değil, bizim ne yaptığımıza dikkat eder. Çocuk bizi severse namazımızı da sever. Bizi taklit etmekten zevk alır. Çocuklarımızı eğitirken de her konuda olduğu gibi namaza alıştırma konusunda yumuşak huylu ve kolaylaştırıcı olalım." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından çocuklara çeşitli hediyeler verildi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir