• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cizre'de bulunan yavru aslan Gaziantep'e getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yol kontrolü sırasında durdurulan hafif ticari araçta bulunan bir aylık aslan, Gaziantep'e getirildi. Hayvanat Bahçesi'nde özel bakım ile kontrol altına alınan yavru aslana "Cesur" ismi verildi.

Cizre'de 3 gün önce yapılan yol kontrolleri sırasında durdurulan hafif ticari araçta bulunan bir aylık aslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğünün Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Burada bir süre beslenip muayene edildikten sonra yavru aslan 2 gün önce Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Özel bir bölümde korumaya alınan yavru aslan, yapılan kontrollerin ardından özel bakıma alındı.

Ailesinden ayrıldığı ve yorucu bir yolculuk geçirdiği için strese giren yavru aslanın normal yaşantısına dönebilmesi için özel bir ilgi gösteriliyor. Sadece bakıcısının alındığı özel odada düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılan yavru aslan, henüz katı tüketim gerçekleştiremediği için laktozsuz sütle besleniyor.

Herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmeyen ve birkaç gündür stresli olduğu belirtilen yavru aslan, ilk defa açık alana çıkarıldı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde özel bakıma alınan yavru aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından tanıtıldı. Yavru aslanı biberon ve şırınga yardımıyla laktozsuz sütle besleyen Şahin, basın mensupları ile yaptığı anket sonucu aslana "Cesur" ismini koydu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde hep yeniliklere imza attıklarını belirten Şahin, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan bu hayvanat bahçesinin yeni misafirinin ziyaretçilerin de ilgisini çekeceğini söyledi.

Koruma altına alınan aslana "Cesur" isminin çok yakışacağını dile getiren Şahin, "Bu alanda hep yenilikleri ve güzellikleri sizinle paylaşıyoruz. Daha önce sizlere kendi doğan aslan yavrularımızı ve kaplanlarımızın ikizlerini tanıttık. Bugün bakanımızın bize hediyesi olan Cizre'de yapılan yol kontrollerinde yakalanan aslanımızı, yavrumuzu bu hayvanat bahçesinde artık bizim aslanımız, yavrumuz olarak ağırlamaya başladık. Erkek aslanımıza 'Cesur' ismi çok yakışacak. İnşallah bunun büyüdüğünü hep birlikte takip edeceğiz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler ise erkek aslanın yaklaşık bir aylık olduğunu, Gaziantep'e ilk getirildiğinde 850 gram ağırlığında olduğunu, şu an ise bir kilo 350 gram olduğunu ifade etti.

Henüz yavru olan aslanın midesi çok küçük olduğu için laktozsuz sütle beslediklerini bildiren Özsöyler, "Aslanımız erkek ve yaklaşık bir aylık. Şu anda kendisini sütle besliyoruz. Yalnız süt olmadığı için sütün içine bıldırcın yumurtası ve yeni doğmuş çocuk maması katarak, gece ve gündüz olmak üzere günde 8 saat besliyoruz. Çünkü bunların midesi çok küçük. Günlük 8 depo olmak üzere süt ile besliyoruz." ifadelerini kullandı.

Aslan bulunduğunda annesinden yeni ayrılmış bir şekilde olduğunu belirten Özsöyler, şunları söyledi: "Hayvan kendini biraz bırakmış bir şekildeydi. Biz kendisinin vücut direncini artıracak minerallerle ve vitaminlerle takviyeler yaptık. Bu hayvanın süte çok fazla ihtiyacı vardı. Biz de kendisini şu anda özel diyeti laktozsuz sütlerle besliyoruz. Çünkü lakortlu süt gaz yapıyor."

Bir gazetecinin "Yavru aslan nereden getirilmiş?" sorusunu cevaplayan Özsöyler, aslanın nereden getirildiğiyle ilgili bilginin olmadığını, aslanı taşıyan araçta bulunan kişinin, aslanı birinden 200 TL karşılığında satın aldığını söylediğini ve bu kişi hakkında işlem yapılarak para cezası kesildiğini ifade etti. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir