• DOLAR 32.504
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2501.524
  • ...
İngiltere`den Medine`ye bisikletle geldiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dokuz İngiliz Müslüman, hac farizasını yerine getirmek için 3 bin kilometre  bisiklet sürdükten sonra Suudi Arabistan'ın Medine şehrine ulaştı.

Bu zorlu ve kutlu yolculukta İngiltere'den yola çıkıp Fransa, Almanya, İsviçre, Lihtenştayn, İtalya, Yunanistan ve Mısır'dan geçen İngiliz Müslümanlar, yolculuklarını altı hafta içinde tamamladı.

Hac ibadeti yolculuğuna çıkmadan 3 ay boyunca çalıştıklarını belirten 9 İngiliz bisiklet sürücüsü, yolculuk boyunca dağ geçitlerinden geçtiklerini ve zorlu hava koşullarına maruz kaldıklarını söylediler.

Mısır'a vardıklarında, feribotla karşıya geçmek yerine uçakla gitmeye zorlandıklarını ve Mısırlı yetkililerin kendilerine feribotla yolculuk için vize vermek istemediklerini belirten Müslümanlar, bu karara direndiklerini ve yolculuğun en zor kısmından biri olan çölü bisikletle geçtiklerini aktardılar.

Yolculuklarının Avrupa ayağı boyunca, geçtikleri yerlerdeki Müslümanlardan barınma ve yemek desteğinin sağlandığını aktaran İngiliz bisiklet sürücüleri, Müslümanların verdikleri destek ve cömertliklerinden memnun kaldıklarını ve zaten buna güvenerek yola koyulduklarını dile getirdiler.

Bisiklet sürücülerinden biri olan Abdul Mukith, Medine'de Peygamber Camii'ne vardıklarında Facebook sayfasından canlı yayına geçtiklerini belirterek, "Altı haftalık bir yolculuktan sonra duygularımı kelimelere dökemiyorum. Buraya vardığıma ve buraya kadarki olan yolculuğumun bittiğine inanamıyorum. Bütün takım, yolculuğu sağlıklı ve misafirperverlikle karşılanarak tamamladık." diyerek sevincini dile getirdi.

Bisiklet sürücülerinin Peygamber Camii'ne geldikten sonra etraflarına toplanan kalabalığın içerisinde gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. Ağustos ayının sonlarına kadar Medine'de dinlenecekleri belirtilen İngiliz Müslümanlar, hac farizasını yerine getirmek için Mekke'ye yine bisikletle gitmeyi düşünüyor.

Yaptıkları yolculuğu kendi web sitesinden duyuran bisiklet sürücülerin, ayrıca Suriye'de sağlık alanlarında harcanmak üzere bağış topladıkları belirtildi.

Bu yıl ki hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a akın eden binlerce Müslümandan farklı olarak İngiliz Müslümanlar, 3000 kilometreden fazla bir yolu, İngiltere'den Medine'ye kadar bisikletle gelerek tarihe geçtiler. (Ahmet Salim Çakar- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir