• DOLAR 32.446
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2478.113
  • ...
Okul başlarken kırtasiye alışverişi için 5 öneri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2017 - 2018 Eğitim - Öğretim dönemi 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlıyor. Aileler şimdiden hazırlıklara başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin (TÜKİD) yıllardır verdiği mücadele sonucunda Türkiye'de 100 kırtasiye ürününden 99'u güvenli hale gelse de; hala piyasada yüzde 1 oranında güvensiz ürün var. TÜKİD, velileri ve öğrencileri, yeni dönem öncesi kırtasiye alışverişi yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı. İşte kırtasiye alırken dikkat edilmesi gereken 5 nokta :

1 - Bilinçli alışveriş yapın, sadece güvenli ve kaliteli kırtasiye ürünleri alın. Bunun için en doğru adres kırtasiyelerdir.

2 - Merdiven altından, ne olduğu belli olmayan, ucuz ürünler almayın. Çünkü bunlar sağlıksız ürünlerdir. Markasız ürün alarak çocuğunuzun sağlığını riske atmayın.

3 - Aldığınız ürünün barkoduna bakın. Ambalajlı, ithalatçısı ya da üreticisi belli olan, etiketli yani kimliği olan, sağlıklı ürünleri satın alın.

4 - Çocuğunuzun kullanacağı şişe, beslenme çantası ve mataraların kalite standartlarına uygun olmasına dikkat edin.

5 - Kırtasiye ürünleri alırken üzerinde TSE damgası bulunan ya da 'CE' belgesi olan veya ambalajlı ve üreticisi belli olan etiketli ürünleri tercih edin.

Bu haberler de ilginizi çekebilir