• DOLAR 32.576
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2423.941
  • ...
Siirt esnafı yol çalışması değil kentsel dönüşüm istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Belediyesi tarafından yapılan yol yapım çalışmalarına tepki gösteren esnaf, alt yapısı olmayan bir yolun yapılmasının israf olduğunu, yapılan yolların kısa süre sonra tekrar bozmak zorunda kaldıklarını söylediler. Esnaf yol yapım çalışmaları yerine kentsel dönüşümün yapılmasını istiyor.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnaf, alt yapısının yetersiz olan yol yapım çalışmalarının israf olduğunu söyleyerek, yapılan yolları daha sonra bozmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

Cumhuriyet Caddesi esnaf olduğunu söyleyen Abdullah Erdem, "Bu çalışmalar bir an önce bitse iyi olur. Bayram arifesi yaklaşıyor, çalışmalar esnasında toz ve duman çıkıyor bu da işlerimizi, vatandaşları olumsuz etkileniyor. Çalışmalar hızlı ilerliyor ama toz ve dumandan dolayı rahatsız oluyoruz, gece çalışılırsa daha iyi olur. Bu yolu yapıyorlar fakat alt yapısı yok bu yapılan çalıma israftır, bize Avrupa standartlarında yol yapıldığı söyleniyor ama her seferinde bozmak zorunda kalıyorlar. Kimseden ses çıkmıyor bu yapılan çalışmalar bizim cebimizden gidiyor." dedi.

Erdem son olarak, Cumhuriyet Caddesi esnafı olarak, bir çeşmeye ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Aynı caddede ailesinin yaklaşık 60 yıl esnaflık yaptığını ifade eden Zafer Doğrusever, "Ben 1985'de üniversiteyi bitirdim. Ama işlerimiz çok iyi olduğu için esnaflığı tercih ettim, burası Siirt'in en değerli çarşısıydı. Hele bu bayramın yaklaştığı dönemlerde konuşacak vaktimiz olmazdı. Şimdilerde işlerimiz durma noktasına geldi. Bu caddeyi altın yapsalar ne önemi var. Bu cadde yapılmadan önce AK Partiden bir heyet gelip, fikirlerimizi aldılar. Ben onlara, bizim bu caddenin yapılmasına ihtiyacımız yok su kanallarını bile yeni yapmışlar bizim kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bu çarşının canlandırılması lazım içeriye bir müşteri bile girmezken bu yapılan israftan başka bir şey değildir. Bu yatırımların başka alanlara yapılması gerektiğini söyledim." dedi.

"İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır" Hadis-i Şerifini hatırlatan Doğrusever, "Bu yapılan caddenin bizim için hiçbir faydası yok, artık Demirel zihniyetinin terk edilmesi gerekiyor. Süleyman Demirel döneminde Ankara'ya giden heyetler içerisinde ilk davet edilenler Siirt heyetiydi. Çünkü heyetin ilk isteyeceği şeyin kadro olduğunu iyi biliyorlardı. Ama şimdi bu zihniyetin değişmesi, istihdam yaratılması lazım. Bu cadde meydandan başlıyor merkez karakoluyla bitiyor, karakolda uzun zamandan beri güvenlik nedeniyle yolu kapatmış durumda insanlar gelmedikten sonra yine sözümü tekrarlıyorum bu yolu altın bile yapsalar hiçbir fayda etmez." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönümün bir an önce yapılmasını isteyen esnaf Talat Özkılıç da şöyle konuştu: "Belediyeden isteğimiz kentsel dönüşümün bir an önce başlaması ve ilimizin kalkındırılmasını istiyoruz. Birde çarşı esnafı olarak bir çeşmeye ihtiyacımız var. Daha önceden belediye yetkililerine iletmiştik fakat herhangi bir sonuç alamadık. Yetkililerden bu konuda çözüm bekliyoruz." (Murat Orhan-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir