• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Şerif`ten manifesto: ABD`den kurtulma zamanı geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan`da görevden alınan eski Başbakan Navaz Şerif`in yerine aday olarak gösterilen Şahbaz Şerif, Afganistan`daki yeni savaş stratejisinde Pakistan`ı hedefe koyan ABD Başkanı Donald Trump`a rest çekti. Ülkenin ABD yardımıyla esir alınmasına karşı çıkan Şahbaz Şerif, “Pakistan için ABD yardımlarından kurtulmanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Şerif, “Pakistan`ın son dönemde karşı karşıya kaldığı jeopolitik ve güvenlik sorunlarını, ülkenin kurucu babalarının ideallerine yakışır şekilde tam bağımsız ve egemen ülke tasavvurunu hayata geçirmek için eşsiz bir fırsat olarak görmeliyiz” ifadesini kullandı.

Şahbaz Şerif

YETERİNCE KURBAN VERDİK

Bölgesel barış ve güvenlikle ilgili görüşmelerde sözün dönüp dolaşıp ABD yardımına gelmesinin terörizm, yoksulluk ve kötü yönetim yüküne katlanan milyonlarca Pakistanlının yaralarına tuz bastığını kaydeden Şerif sözlerini şöyle sürdürdü: “Pakistanlılar, terörden arınmış ve barışçıl bir dünya amacına ulaşma yolunda zaten yeterince kurban verdi. Pakistan için, ABD desteği kitabını kibarca ve minnetle kapatma vakti gelmiştir. Böylelikle ikili ilişkiler, sohbet odalarından gazetelerin serbest kürsü sayfalarına, ABD Başkanı`nın saygıdeğer ofisindeki telepromtera düşen aşağılayıcı azarların gölgesinden kurtulabilir.”

KÜRESEL ADİL DÜZEN

Küresel Adil Düzen çağrısı yapan Şerif, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Pakistan halkı adil, şerefli ve hakkaniyetli şekilde muamele görmeyi istemektedir; dünya barışı ve refahına katkı sağlamaya yönelik sözüne de sadıktır. Ve Pakistan, milletlerarası nezaketin bir üyesi olarak ortak hedeflerimizi ilerletmekten asla kaçınmamıştır. Şu benim değişmez inancımdır ve amentümün bir parçasıdır: Yoksulluk ve aşağılamadan, ancak yorulmak bilmeyen çabalarla ve kendimize olan saygımızı zedeleyen yardımı kaldırıp atarak kurtulabiliriz. Kendimize ve insanlarımızın kaderlerini değiştirebileceğine inanmayı öğrenmek zorundayız.”

Pakistan'dan sert cevap

Pakistan, ABD Başkanı Donald Trump`ın, ülkenin “terörist örgütlere sığınacak liman” sağladığı yönündeki iddialarını reddetti. Pakistan Ulusal Güvenlik Kurulu'nun, yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, ABD`nin Pakistan`ı “günah keçisi” yaptığı fakat bunun Afganistan`ın istikrarına fayda sağlamayacağı vurgulandı. Afganistan savaşının Pakistan`dan yürütülemeyeceği ifade edilen açıklamada, ABD`nin, Pakistan`da terörün artmasından sorumlu olanlar dahil Afganistan`da teröristlerin barındığı sığınakları yok etmesi gerektiği belirtildi. Pakistan Dışişleri Bakanlığından Salı günü yapılan açıklamada, “Dünyada hiçbir ülke, terörizm tehdidiyle Pakistan kadar uğraşmamıştır. Dünyada hiçbir ülke, sıklıkla sınırları dışından gelen terörizm belasından Pakistan kadar çok çekmemiştir” ifadesi kullanılmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Bu haberler de ilginizi çekebilir