• DOLAR 32.523
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2421.6
  • ...
Gaziantep'te bayram hazırlıkları tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda Kurban Bayramı'nı geçirmeleri için bütün hazırlıklar tamamlandı.

Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık ve turizm konusunda bir takım tedbirlerin yanında vatandaşlara kolaylıkların sunulacağı hazırlıklar kapsamında, 10 günlük bayram tatili boyunca kentte büyükşehir belediyesine ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, özel halk otobüsleri indirimli hizmet verecek.

Bayramda belediye otobüsleri ve tramvay ücretsiz

Bayram boyunca Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak ise arife günü otobüsler Balıklı Meydanı'ndan Yeşilkent ve Asri mezarlığa ücretsiz olarak taşıma hizmeti verecek.

Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda Ramazan Bayramı dolayısıyla 24 saat anons sistemiyle Kur'an-ı Kerim okunacak. Akraba veya yakınlarını ziyaret edecek vatandaşlara da 5'er bin adet gül, çam fidanı ve Yasin-i Şerif hediye edilecek.

Öte yandan kurban kesim yerlerinde bayramın ilk günü itibariyle ilaçlama yapılacağı, ekiplerin bayram süresince çöp konteynırlarını ilaçlayacağı belirtildi.

Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler dilenci, seyyar satıcı, izinsiz işportacılara karşı tedbirler alırken, vatandaşların alış veriş yaptığı işletmelerde de rutin denetlemelerin dışında, satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında denetimlerini sıklaştırılacak.

Sivil ekip ve resmi kıyafetli zabıta ekipleri, trafiğe kapalı yaya bölgelerinde alış veriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildi.

Ayrıca belirlenen kurban kesim alanları dışında park yerleri ve kentin ana arterleri özellikle cadde ile sokaklarda kesimlerin olmaması noktasında denetimler sıklaştırılacak. Kale civarı, dere kenarı ve diğer caddelerde kelle ütülenmemesi, kaldırımlarda deri alım satımı yapılmaması konusunda vatandaşların daha duyarlı olunması istendi.

Belirtilen hususlara uymayan ve çevre kirliliğine sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Ayrıca vatandaşlar bayramda yaşayacakları tüm olumsuzlukları Büyükşehir Belediyesinin "ALO 153" hattını arayarak bildirebilecek.

Kente gelen ziyaretçiler için amacıyla bayramlarda başlatılan "Nöbetçi İşletme" uygulamasının bu bayramda da devam edeceği bildirildi. (İLKHA)

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir