• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbul`da bayram tatili trafiği! Yoğunluk başladı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı tatilinin başlamasına saatler kala İstanbullular şehri terk etmeye başladı. Tatilini şehir dışında geçirecek vatandaşlar yollara çıkınca özellikle ana arterlerde trafik yoğunluğun başladığı görüldü.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kısmı trafik yoğunluğu yaşanırken Fatih sultan Mehmet Köprüsü'nün ise açık olduğu gözlendi. Mahmutbey Gişeler'de ise uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerinde ise trafik yoğunluk oranının yüzde 45 olduğu

görüldü. Öte yandan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki son durum havadan görüntülendi.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT KUYRUĞU

Çanakkale'de bugün öğle saatlerinde başlayan arabalı feribot kuyruğu, Demircioğlu Caddesi boyunca devam etti. Akdeniz ve Ege'ye gidecek tatilciler ile Gelibolu yarımadası ve Gökçeada`ya geçmek isteyen tatilcilerin oluşturduğu yoğunluk sebebiyle şehir içi trafiği keşmekeşe döndü. Trafik ışıkları sebebiyle ana caddelerde uzun kuyruklar oluşuyor. Yeşile dönen ışıkta geçmek için acele eden sürücüler de kuyruğa eklenince kavşaklarda trafik ilerleyemiyor. Bu durum hem tatilcilere hem de şehir içerisinde araç kullanan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

BOLU'DA TEDBİRLER ARTIRILDI

Bayram tatilinin 10 gün olmasıyla TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu`nun Bolu geçişinde oluşabilecek trafik yoğunluğu ve kazalar için önlemler alınmaya başladı. Tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar için ekipler tedbirlerini artırdı. Özellikle Bolu Dağı geçişinde sürücüler hem radar kontrol sistemleri hem de zaman zaman trafik kontrolü ile durdurularak sözlü şekilde kurallara uyması yönünde uyarılacak. Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kazaları en aza indirmek için son 10 yılda meydana gelen kazaları inceleyerek, en fazla kaza olan yerleri belirledi. Ekipler tespit edilen bu yerlerde trafik uygulamaları yapacak.

600-650 BİN ARAÇ GEÇECEK

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tatil boyunca günlük 90 ila 100 bin aracın geçmesi beklenen tünelin, Tünel Kontrol Merkezi'nde bulunan 87 kamerayla günün 24 saati izleneceği belirtildi.

Açıklamada, trafik kazası ve yangın gibi olaylar ile yolda kalan araçlara anında müdahale edilebilecek güzergahta, bayram trafik yoğunluğu nedeniyle gün boyu 21 personelin 

görev yapacağı aktarıldı.

Bayram ve yaz tatilinin bitip, okulların açılacağı döneme rastlayan süreçte, tünelden 600-650 bin aracın geçiş yapmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, trafiğin yoğun olarak seyredeceği tatil boyunca araç sürücülerinin, trafik işaret ve işaretçilerine, hız kurallarına, sollama, takip mesafesi kurallarına uymaları ve emniyet kemeri takmaları uyarısında bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir