• DOLAR 32.452
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.801
  • ...
Droneli kurbanlık yakalama timi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kaçabilecek kurbanlık hayvanları yakalamak için drone destekli 20 kişilik özel tim kuruldu.

Gaziantep'te yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kaçabilecek ve vatandaşlara zor anlar yaşatabilecek kurbanlık hayvanlara karşı oluşturulan kurban yakalama timi bu sene daha donanımlı. Cadde ve ara sokaklara kaçıp yerini saptamakta güçlük çekilen hayvanlar, eğitimli drone pilotları tarafından izlenip, yakalama timi tarafından kurban sahibine teslim edilecek.

Kentin çeşitli bölgelerinde Kurban Bayramı süresince hazır kıta bekleyen görevli 20 kişilik özel ekibe Büyükşehir Belediyesine bağlı "153" Zabıta Hattı aranarak ulaşılabilecek.

20 kişilik özel tim, Hayvanat Bahçesi'nde tatbikat yaptı. Yakalama timi, tatbikat öncesi düz koşu yapıp, ardından kement atma ve uyuşturucu iğne atma eğitimi aldı. Hazırlıklarını tamamlayan tim, Kurban Bayramı'nda kaçacak hayvanları drone ile görüntüleyip yakalayacak.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki boş bir alanda gerçekleştirilen tatbikat ile sahibinin elinden kaçan büyükbaş hayvanın yakalanması canlandırıldı. Ekipler drone uzmanlarının yardımıyla, kaçan büyükbaş hayvanı tüfekle uyuşturucu iğne sıkarak sakinleştirdikten sonra iple yakalayarak sahibine teslim etti.

Kurban bayramlarının alışılan görüntülerinden kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için özel bir tim oluşturduklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, 20 kişiden oluşan yakalama timinin, bayram süresince özellikle de kaçan büyükbaş hayvanları yakalamak için kurulduğunu söyledi.

Kurban Bayramı'nda sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıkları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu tim kurulduğunu belirten Özsöyler, bayram süresince hizmet verecek olan özel timin kaçan ve iğne ile uyuşturulacak kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Drone destekli 20 kişilik kurban yakalama timinin bayram boyunca hazır kıta bekleyeceğini belirten Özsöyler, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi idaresi olarak Kurban Bayramı'nda bu yıl da bir yakalama timi oluşturduk. Yakalama timi 20 kişiden oluşuyor. Yaklaşık olarak bir aydan beridir kurban yakalama timi eğitim görüyorlar. 20 kişiden oluşan yakalama timine Kurban Bayramı'nın birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü gününde belediyenin "153" Zabıta Hattı aranarak ulaşılacak. Aynı zaman da bu yıl drone sistemiyle kaçan danalar yukarıdan tespit edilecek ve özel bir ekiple yakalanacak." dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir