• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Muş'taki hayvan pazarında kurbanlık satışları başlarken hayvan sahipleri piyasanın durgun olduğunu belirttiler. Hayvan sahipleri, bayram arefesinde yoğunluğun artmasını ümit ediyorlar.

Küçükbaş kurban satıcılarından Muharrem Erdemci, kurbanlıkların durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kurbanlık fiyatlarının bin 300 TL ile bin 500 TL arasında değiştiğini aktaran Erdemci, "Saman biraz pahalı. Bundan dolayı biraz durumumuz kötü oluyor. Şu an bir hareketlilik yok. İnsanlar soğuk duruyor." dedi.

Nizamettin Rençber de pazarda hareketlilik olmadığını söyleyerek, kurbanlık fiyatlarının geçen yıllara oranla fazla yükselmediğini ifade etti.

Rençber, "Şu an için pazarda hareketlilik yok. Ama bayrama yakın inşallah güzel olur. Şu an herkes yerini, malzemesini kurmuş yavaş yavaş hayvanlarını getiriyor. İnşallah rağbet de olur, insanlar alır, herkes hayvanlarını satar. Kurbanlıkların fiyatı da normaldir. Geçen seneye oranla 100-200 TL fark var. Fazla bir fark yok. Geçen sene bin TL'ye satılan bir koyun bu sene bin 100, bin 200'e satılıyor." şeklinde konuştu.

Metin Güler de küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 500 ila bin 500 TL arasında değiştiğini ve pazarda durgunluk olduğunu belirterek, "13-14 senedir hayvancılıkla uğraşıyorum. Ticaretini yapıyorum. Köylerden getirip Muş'ta satıyorum. Diyarbakır, Adana ve Antep gibi illere götürüyoruz. Kurbanlıklarda geçen seneye oranla çok az bir fark var. Muş'ta bayrama 2-3 gün kala ticarette yoğunluk oluyor. Memurlar bekliyorlar, hafta sonu gelip kurbanlıklarını alıyorlar. Bazıları da gelip sabah namazından sonra kurbanlıklarını götürüyor. Yeri olan da şu an gelip kurbanını alıp götürüyor. Bazılarını da satmışız ama kurbanlıkları bizim yanımızda. Üzerlerine numara vurduk. Bayram günü gelip götürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Medeni Yılmaz, kurbanlık bir koç aldığını belirterek fiyatların uygun olduğunu belirtti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)