• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
16 kız öğrenci Kur'an-ı Kerim'i öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağlar Mahallesindeki 100 kişilik yatılı Hz. Fatıma Kız Medresesi bünyesinde açılan Hz. Ümmü Seleme Kız Kur'an kursunda Kur'an dersi dışında, ilmihal, adap ve İslami temel bilgi dersleri verilen 65 öğrenciden 16'sı Kur'an-ı Kerim öğrendi.

Öğrenciler tarafından düzenlenen programda yine öğrenciler tarafından Kur'an, Mevlit ve ilahiler okundu. Kur'an'a geçen ve kursa katılanlara çeşitli hediyeler verildi. Eğitimlerini tamamlayan ve Kur'an-ı Kerim öğrenen 16 öğrenciye birer eşarp ve kitap, tüm katılımcılara da birer kitap hediye edildi.

"Çocuklar bize Allah'ın bir emanetidir"

Kurs hocalarından Gülsüm Kaya, çocukların Allah'ın birer emaneti olduğunu hatırlatarak, "Allah'ın izniyle 16 kızımız Kur'an-ı Kerim'e geçti. Onları kutluyoruz. Rabbim bütün evlatlarımızı Kur'an nuruyla aydınlatsın ve Kur'an yolunda yürüyen bir nesil kılsın. Çocuklar bize Allah'ın birer emanetidir. Onlara sahip çıkalım ve onları İslami bir terbiye ile terbiye edelim. Efendimizin (sav) buyurduğu gibi ilim beşikten mezara kadar devam etmelidir. Bu nedenle çocuklarımızı Kur'an kurslarına gönderelim. Çok şükür Kur'an kurslarında ilim ve birçok gerekli İslami dersler okutulmaktadır. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler verilmektedir. Rabbim bütün hoca ve ilim yolunda emeği geçen kurum ve idarecilerden razı olsun." dedi.

Kaya son olarak, yıl boyunca kursta eğitimin devam edeceğini, herkesin kız çocuklarını Kur'an kursuna gönderebileceklerini sözlerine ekledi. (Süleyman Tunç - İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir