• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
"Düğünlerimizi Peygamber Efendimizin sünnetine göre yapmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda dünya evine yeni girenlerin karma düğünler yerine İslami usullere uygun düğün merasimlerini tercih etmesi dikkat çekiyor.

Siirt'te de İslami usullere uygun düzenlenen bir düğün merasiminde konuşan bölgenin kanaat önderlerinden Mehmet Tetik, evliliğin Hz. Muhammed'in en önemli sünnetlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, düğünlerin de sünnete uygun yapılması gerektiğini vurguladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan düğün merasiminde okunan mevlidin ardından bölgenin kanaat önderlerinden Mehmet Tetik, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Cahili yöntemlerle düzenlenen düğünlerin toplumun inancına, gelenek ve göreneklerine ters olduğunu söyleyen Tetik, "Milletimiz, İslami düğünler ortaya çıkmadan önce maneviyatı bozan cahili düğünler yapıyorlardı. Peygamberimizin sünnetine göre evlendiğimiz gibi düğünlerimizi de Peygamber efendimizin sünnetine göre yapmalıyız. Madem Müslümanız, örf ve adetlerimiz de İslam'a göre olmalıdır. Heva ve hevesimize göre hareket etmemeliyiz. Düğünlerimiz kızlı-erkekli, karışık olmamalı." dedi.

Karma düğünlerin toplumu ifsada götürdüğünü belirten Tetik, "Biz de istiyoruz ki İslami düğünlerle toplumu kendi özlerine, örf ve adetlerine, İslami kimliklerine kavuşturalım. Madem bu toplum; genel olarak düğünlerinde İslam'dan, Kur'an'dan, Peygamberin sünnetinden uzak yaşamaktadır o halde yapmamız gereken düğünlerimizin İslam'ın istediği şekilde olmasıdır. Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de her şeyi çift yarattığını söylüyor. Her şeyin rahmani ve şeytani olmak üzere çift yönü olduğu gibi düğünler de hem rahmani hem şeytani olabiliyor. Bunun için biz de Kürdistan bölgesindeki Müslümanlara seslenerek diyoruz ki, gelin düğünlerimiz İslami olsun. Gençlerimizi, kızlarımızı cahili düğünlerle ifsada uğratmayalım. Peygamberimizin sünnetine sarılalım ve onu kendi hayatımıza hâkim kılalım. İslami düğün düzenleyip topluma örnek olanlardan Allah razı olsun diyor,  sizleri Allaha emanet ediyorum." diye konuştu.

Oğlunu İslami bir düğünle evlendirmekten büyük şeref duyduğunu dile getiren damatın babası Molla Bedrettin Keskin ise "Oğlumu evlendirirken İslami düğünü tercih etmemizin sebebi Müslüman olmamızın gereğidir. Müslümanlara yakışan böyle bir düğün yapmaktır. Böyle bir düğün yaptığımız için tüm dostlarımız bizi tebrik etti." diyerek tüm ailelere böyle bir düğün yapmaları tavsiyesinde bulundu. (Murat Orhan- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir