• DOLAR 32.529
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2477.721
  • ...
Ayakları çarpık olan küçük kız yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da yaşayan ve ayakları doğuştan çarpık olan Evindar Karaköse'nin (11) ailesi, maddi imkânsızlıklar nedeniyle gerçekleştiremedikleri tedavi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Çocuğunun tamamen iyileşmesi için ameliyat olması gerektiğini belirten Şemdin Karaköse, tedavi için 120 bin TL'ye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Bu parayı ödeyemedikleri için kızlarını tedavi ettiremediklerini dile getiren Karaköse, hayırseverlerin kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Karaköse, "Çocuğumun ayağında sorun var. Kendi imkânımla fakülteye götürdüm, ameliyat ettirdim. Normalde poliklinikte oturan doktor bakıyor. Yeşil kartlı olduğum için onlar da olmadı. Demek ki ilk ameliyat yeterli değildi. Çocuk gittikçe büyüyor, her iki ayağına da basamıyor. Okula giderken çocuklar dalga geçiyor. Çocuk da üzülüyor, ben de üzülüyorum. İnşallah hayırsever bir vatandaşımız duruma el atar." dedi.

"Ayağı gittikçe kötüye gidiyor"

Kızının hastalığının, yapılacak yeni ameliyatla geçebileceğini ifade eden Karaköse, sözlerine şöyle devam etti: "Ayağında ortopedik sorun var. Ameliyatla geçecek bir hastalıktır. Ters basıyor, gittikçe kötüye gidiyor. İlk başta ameliyattan sonra biraz düzeldi. Çocuk büyüyünce demek ki tam basarken ikisi de tersine gitti. Fakülteye gittim, hocamız ameliyat etti. Çocuk gece ortopedi ayakkabısıyla yatıyordu. 4-5 sene o ayakkabıyla devam ettik. Baktık olacağı yok, çocuk ayakkabıyı da bıraktı."

"Şimdi ayaklarındaki kemikler de kırılıyor"

Hayırseverlere seslenerek yardım talebinde bulunan Karaköse, "Şu anda bir hoca var. Bu ameliyatı yapan o hocadır. Bir arkadaşın vasıtasıyla ona da götürdüm. Tek ameliyat için 30 bin TL istedi. Şimdi ayaklarındaki kemikler de kırılıyor. Ayağından 2-3 ameliyat geçirmesi lazım. 3'ü 30 ile çarparsak bu beni aşar. Ben de geldim, evde oturdum. Bu durumda çocuğu okula da gönderemiyorum. Allah için el atan olursa seviniriz. Çünkü kız çocuğudur. Ondan ziyade ben de sevinirim." ifadelerini kullandı.

Yürürken zorluk çektiğini ve arkadaşlarıyla gönlünce gezip oynayamadığını belirten Evindar Karaköse ise hayırseverlerin yardımını beklediğini söyledi.

"Oyun oynamak, koşmak istiyorum"

Bazı arkadaşları kendisiyle dalga geçtiği için çok üzüldüğünü anlatan Karaköse, "Yürüdüğümde daha fena dönüyor. Herkes benimle dalga geçiyor. Bana engelli diyorlar. Oyun oynamak, koşmak istiyorum. Okulda arkadaşlarımla oynadığımda, bir de koştuğumda kötü oluyor. Ayağım, terlik giydiğimde dönüyor. Ben de diğer çocuklar gibi oynamak istiyorum. Babamın işi yok, hayırseverlerden rica ederim, yardım etsinler. Öğretmen olmak istiyorum. Öğretmen bize ders anlattığında ben de öyle olmak istiyorum. Ameliyat olmak istiyorum. Paramız yok, kiracıyız. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir